Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

За семейството

За семейството » За вас, родители!

Болестите при децата – на какво ни учат те?

* Детето често боледува поради болестите на своите родители

* Защо под 12-годишна възраст не може да има самоубийство

В детското тяло може да се настани изключително еволюирала душа и тогава възрастта на физическото тяло не отразява възрастта и равнището на еволюцията на духа в него. Духът, който се намира в тялото на малко дете, може да бъде много мъдър и много еволюирал, но по много причини този дух няма да може да се изрази, дори само защото “съдът” на детето все още не е еволюирал до нивото, когато може да се изрази като зряло човешко същество.

Болестите, които се проявяват в децата много често, но не винаги, се предизвикват от болести, които носят родителите. Спомнете си, че елементите, гените, които влизат в изграждането на физическото тяло на детето, се вземат от майката и бащата. Въпреки, че детското тяло се създава в утробата на майката, вибрациите и характеристиките на бащата присъстват и помагат за формирането на това дете през деветте месеца на развитието му.

Следователно слабостите на двамата родители могат и ще се повторят във физическото тяло на детето, причинявайки болест,

понякога дори болест, която духът на детето не желае.

Ето защо някои малки деца избират да умрат, тъй като създаденото тяло не е подходящо за съдбата, която искат да следват. До 12-годишна възраст, когато душата напълно влиза в тялото, детето може и често прекратява физическия си живот, тъй като не са се изпълнили житейските характеристики, към които се е стремило за съдбата си. Затова за децата под 12-годишна възраст не може да има самоубийство. Очевидно не детето решава да се оттегли на физическо ниво, понеже е твърде малко и незряло. Духът взема решението, защото тялото е болно и не е подходящо за живота, който иска да води.

Болестта, разбира се, дори при малкото дете, може да се прояви чрез духа. Болестта може да бъде част от кармичния модел и този кармичен модел може да принадлежи не само на детето, но и на родителите. Болестта, или изпитанието, пред което се изправя детето,

може да не е предназначено за него, а за родителите, които са го създали.

Нека се знае, че родителите учат от детето не по-малко, отколкото то от тях. Учебният процес е двупосочен – детето, което умира, може да е предложило да се жертва, за да помогне на родителите, на сестрите и лекарите, и дори на цялото общество да осъзнаят определени факти от живота, които съответните хора трябва да научат.

Затова болестта е винаги еволюционен процес. Винаги поражда израстване и разбиране на едно или друго ниво. Децата като че ли заслужават повече симпатия, тъй като са млади и все още не са осъществили потенциала на съществото си. Това може би прави урока по-мъчителен, но принципът за детето е същият както при възрастния. Същността на заболяването и болестта е еднаква и за детето, и за възрастния човек. Просто гледате на детето с повече любов, отколкото на възрастния, понеже личността на детето все още не е опетнила съществото му. В детето можете да видите по-ясно Божията чистота и затова изпитвате към него повече състрадание.

Из “Мъдростта на Рамала”

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За вас, родители!“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.