Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Йога

Йога » Йога

Всичко е в нашите ръце

“Причината, създадена от някакво действие или мисъл, не поражда следствие, а се явява само един катализатор, който съдейства за проявлението на вече съществуващи във времето и пространството нови Вселени с други характеристики. Бъдейки катализатор, причината не пряко поражда следствие, а опосредствено. Създадената причина се явява край на една Вселена на кармическото виждане и начало на друга. Това означава, че всяко значимо действие, даващо тежест на причината, изменя съзнанието. Промяната в съзнанието е акт на мигновено творение на нова Вселена с нови възможности.
По този начин ние получаваме ключ за управление на собствената си съдба и собствения свят. Ние разбираме, че този ключ е в нашето собствено съзнание. Променяйки себе си отвътре, ние можем да променяме околното пространство, променяйки настоящето, бъдещето и даже миналото.

Самото действие не се явява строго определящо бъдещите причини и следствия, тъй като то само дава достъп към ново съзнание, а това означава достъп към нови кармически Вселени с нови възможности и характеристики. По този начин може да се обясни относителността на закона за причините и следствията, разликата в кармическите следствия за една и съща постъпка при различни същества.”

“Парасаттарка логика”, част ІІ

Този цитат от древен трактат дава практическо ръководство за един йогин, тръгнал по пътя на себереализацията. Йогинът, намирищ се в естествено състояние на съзерцанието “аз съм”, се освобождава от тесните ограничения на времето и пространството и придобива способността да формира време и пространство в съответствие със собственото намерение. Така той се превръща в обладател на безкраен спектър от възможности и не се подлага на въздействие на времето, пространството, причините и следствията.

Даже ако вие нещо не сте могли да уловите интелектуално, опитайте да разберете, че Учението е нужно да се опознава на по-дълбоко, интуитивно равнище.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Йога“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.