Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Минералотерапия

Лечебното сребро

Среброто има подчертано изразено дезинфекциращо свойство, укрепва организма и подобрява работата на сърцето. Същите свойства и някои други притежава сребърната вода, тя дълго време не се разваля и е отлично противомикробно средство.

Интересно е да се знае, че то потъмнява при лошо състояние на организма, тъй като изравнява потоците в него. Така, ако една сребърна монета се сложи на някое място върху кожата на тялото, може да се разбере за състоянието на дадения орган. В миналото с помощта на сребърна монета са разбирали, дали дете или човек е урочасан - монета била поставяна върху челото и ако тя потъмнее, това подсказва, че не всичко е наред.

Ако се сложи сребърен пръстен върху безименния пръст - сваля се прекомерното напрежение в каналите на кръвообращението, понижава се артериалното налягане. Ако ли пък се носи върху показалеца, това води до нормализиране функцията на червата. За оздравяване на сърцето се препоръчва постоянно да се носи сребърен пръстен върху кутрето на лявата ръка. За успокояване на нервната система е полезно да се носи сребърна верижка на шията.

Както всяко оздравително средство и тук е важно да се спазва мярата или съветите на сведущи хора. Трябва да се знае, че има и състояние на организма, което подсказва, че е налице предозиране и отравяне със сребро и то се нарича аргеоза. В този случай среброто се отлага върху кожата и слизестите ципи, те придобиват сиво-зелен или гълъбов цвят. Появява се главоболие, болки в дясното подбедрие, суетност.

Ако нещо подобно е налице, необходимо е за определено време да се избягва контакт със сребро във всякакъв вид – в продуктите, да не се използват сребърни съдове и прибори, украшения, да не се пие сребърна вода. Състоянието на организма постепенно ще се нормализира.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Минералотерапия“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.