Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

За интелекта

За интелекта » Човекът и Вселената

Земята – жив организъм с разум

• Последните научни изследвания потвърждават, че земята има своя анатомия, физиология, тя диша, чувства и съпреживява

Тепърва ще откриваме истината за нашата Майка – Земята. Най-пълно и всеобхватно тази истина се разкрива в древните писания, учения и легенди. Днес учените преоткриват тази истина, която не престава да ги изумява.

Интересът към тази тематика отначало поставя въпроси. Например, щом за един милион години е възникнал и се е развил човешкия разум, защо за няколко милиарда години да не е могъл да възникне и разумът на Земята? А действителният член на международната академия по информатика Юрий Андреев се пита: „Ами ако нашата Земя е жива, усещаща и реагираща на всичко, което става на нея, ако е организъм? Ами ако Космосът живее по закони, чиято целесъобразност без съмнение е неизмеримо по-висока от така наречените разумни хора, затънали в тресавището на потребителството?“

Проф. Владислав Луговенко, доктор на физико-математическите науки и водещ научен сътрудник в Института по земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните, е категоричен:

“Земята е жива в буквалния смисъл – тя диша, чувства, съпреживява...

Изяснено е, че нашата планета има различни енергийни мрежи. Те сякаш се “затварят” и “отварят” в зависимост от разположението на Луната и планетите, както и на други космически фактори. Този процес образно казано е наречен „дишане на Земята“.

Друга група учени естествоизпитатели след 30 години научни и експериментални изследвания са още по-категорични и твърдо заявяват: „Земята е жив организъм с анатомия, физиология и ...разум!“ Те решават пряко да се обърнат към нея чрез своето подсъзнание и да й зададат въпроси, за да се убедят дали изобщо е възможен подобен диалог. И Земята отново абсолютно доказва, че е разумна! Например изследователите я молят да предизвика суша или валежи в определени райони или да провокира определена група хора към дадени действия – и това е изпълнявано. Нещо повече, експериментаторите успяват да получат знания, които дотогава не са известни на човечеството, както и сведения за минали и бъдещи събития. Например е прието

сведение за рязко намаляване числеността на хората на Земята,

защото това, което те вършат с природата, е истинска война с майчиния организъм. Да не забравяме, че човечеството е само част от планетата и биологичното трябва да функционира по законите на живот на майчиния организъм. Земята точно съобщава къде и в каква последователност ще започне да намалява числеността на хората. Дори е публикувана карта, на която са посочени последиците от пълното разтопяване на ледниците и как ще бъдат засегнати всички крайбрежни страни, градове. А и какво е съвременното човечество на Земята, след като през цялата си история тя променя не по-малко от четири пъти почти напълно целия животински и растителен свят, за което се съди по палеонтологичните находки и различните вкаменелости. Нима катастрофалните цунами, наводнения, земетресения, циклони, урагани, пожари не са поредното предупреждение към човечеството, унищожаващо природата и себе си?

Докторът на геолого-минералогичните науки, проф. И. Яницки пише в книгата си „Физика и религия“: „Земята е жив и мислещ организъм, която ни търпи така, както ние търпим микробите , включително вредните, намирайки се в симбиоза с нас. И напомня, че търпението й едва ли е безгранично. И когато разрушаващото ни въздействие върху природата достигне предела, Земята ще вземе мерки така, както вече ги е вземала“.
Нека добавим, че не само нашата Майка ще вземе регулиращите мерки спрямо човечеството, но действено ще се намеси и Космическият Разум, за да си дойде всичко на мястото, предопределено от нашия Създател.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Човекът и Вселената“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.