Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

Покълналите семена -живата храна

• Идеалната храна от Природата, прочистваща и подмладяваща организма

• Енергията на Доброто в зърното и в нас

Ан Витмор, основателка на Бостънския Хипократов Институт, нарече покълналите семена на житните растения и зеленчуците, жива храна. Тази волева жена на 50-годишна възраст сама се излекувала от рак, а сега бодро прекрачва прага на 80-годишнината си, благодарение на храненето изключително с “жива храна”. При преминаване към новия начин на хранене, тя разсъждавала така: “Човекът е дете на Природата. И той трябва да приема храната, която му дава Природата в естествения й вид. Човекът обаче непрекъснато се опитва да я промени, да я подобри и усъвършенства и в резултат балансът на витамини, минерални соли и живителни сили се нарушава. Причината за множеството болести се крие в неестественото хранене.”

Особената ценност на тази жива храна се състои в това, че тя съдържа пълен набор протеини, огромно количество кислород,, витамини и минерали и при това е необичайно богата на ферменти, необходими за смилане и усвояване на храната. Освен това “живата храна” осигурява човешкия организъм с фина /управляваща/ енергия, тъй като именно през периода на покълване

жизнената енергия, съдържаща се в семето, е най-активна.

Покълналите семена представляват идеално гориво за човешкия организъм. Това е храна, събрала в себе си слънчевата енергия, това е гориво, което изгаря всичко излишно, в това число болестите и патологията. При систематична и продължителна употреба тази храна-гориво-лекарство стига до всички ъгълчета на тялото, помага на вътрешния огън да изгори практически всичко излишно, чуждо и несвойствено за организма и да претопи некондиционните клетки в нови, калени и пълноценни. Тя притежава животворна сила и пълноценна жива енергия на фино информационно равнище, която пречиства и хармонизира енергетиката на нашето тяло. И това е така, защото натуралното зърно, и особено покълналото, е продукт, който организмът усвоява лесно и без излишни енергийни разходи.

И още нещо. Обикновено храната, която употребяваме, отначало се смила с помощта на “биохимична мелница”, сложните вещества се превръщат в относително прости, за да могат непосредствено да се усвояват през мембраните на клетките. В покълналите семена това “биохимично прераждане” вече е извършено почти на 90 процента

под въздействието на ферментите на самото зърно.

На нашия организъм му остава само да настрои тези полуфабрикати към индивидуалната вълнова и химическа среда на организма, към клетките му, за да осигури безпрепятственото преминаване на хранителните вещества през мембраните. По този начин също се икономисва колосално количество енергия.

Всички живи и неживи форми притежават не само структура /вещество/ и поле /енергия/, но носят в себе си и информационно поле /памет/. Поради това наред със строителните материали и енергията ние поглъщаме от зърното и информация. Информационната биоенергия известно време се спотайва в зърното, за да дочака уречения час и да разцъфти с любов към света и неговия живот.

И този заряд от любов се вгражда в нашето информационно поле, насища го и го укрепва с добра, радостна, жизнеутвърждаваща нагласа.

Разбира се, с изключение на отделни особено чувствителни хора, тази биологическа информационна енергия засега е недостъпна за за нашето възприятие. Тя обаче действа, дори когато ние нищо не усещаме. Ще дойде време, и мнозина от нас ще могат да усещат тази енергия на Доброто и да я използват за благо.

Мъдростта на Изтока учи, че храната трябва да се приготвя с любов. Само тогава тя ще бъде полезна, лечебна, ще ни развива физически, умствено и духовно чрез непознати за нас механизми. Покълналите семена и зърна обаче са храна, приготвени с любов от самата Природа, храна, изразяваща любовта й към човечеството. На нас ни остава само с благодарност да приемем този дар.

Юли ДРАГОМИРЕЦКИ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.