Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Здравословен живот

Здравословен живот » Вода и водолечение

Може ли да се пие дестилирана вода?

* Какъв е опитът на Пол Брег?

* Употребата на храни с високо съдържание на калий правят пиенето на тази вода безпроблемно;

Въпросът за употребата на дестилирана вода е дискусионен, съществуват различни мнения “за” и “против”. Нека обаче се обърнем към практиката. Достатъчно е да споменем Пол Брег – всепризнат авторитет в природосъобразния начин на живот, който през целия си живот е пил само дестилирана вода. Той доживя до 95 г. и само нещастен случай в морето прекъсна неговия плодотворен живот. Ето какво пише той в книгата с

“Чудото на гладуването”:

“Възможно е да сте чули думите: “Дестилираната вода е мъртва вода.” Не, не е мъртва. Тя е най-чистата вода, която човек може да пие. Помага да се разтварят токсините, които се натрупват в човешкия организъм, преминава през бъбреците, без да отлага там неорганични остатъци, камъни. Тя е мека вода. Измийте си косата с дестилирана вода и ще се убедите...

Водата се пречиства чрез кръговрата.

Слънцето я изпарява, събира я в облаци, които се напълват, и се стига до дъжд – чиста вода, едно от великите чудеса на природата.

На мен в Холивуд, щат Калифорния, ми доставят дестилирана вода в 20-литрови съдове за домашно ползване, такава вода имам и в офиса си. В Америка може да бъде намерена във всеки голям магазин. Използват я при детското хранене и за други цели...

Преди много години, когато с мой приятел пътешествахме няколко месеца из Полинезийските острови, виждахме красиви и здрави туземци, които не бяха пили друга вода освен дестилирана, защото островите им са заобиколени от Тихия океан. Островите са върху порест корал, който не може да задържа вода... Затова туземците пият само дъждовна вода или прясната чиста течност на кокосовите орехи.

Никога и никъде повече не срещнах толкова красиви и ярки представители на мъжкия и женския пол. На яхтата ни имаше няколко лекари, които щателно изследваха най-старите жители на островите. Един кардиолог ми каза, че не е имал възможност до този момент да срещне толкова добре запазени старци. Говоря действително за

стари хора, които не си знаеха възрастта, а и в езика ми нямаше думи за това.

Не отбелязват рождени дни, защото годините минават, но не се променя кой знае какво. Тези старци играеха национални темпераментни танци не по-зле от младите. Живееха дълъг живот и използваха само дестилирана вода.”

Ще добавим нещо много съществено. Оказва се, че при продължително пиене на дестилирана вода – над 1 месец, от организма се отмиват значителни количества от жизненоважния елемент калий. Намаленото съдържание на този елемент в организма води до редица здравословни неблагополучия: физическо и психическо изтощение, бърза умора, нарушена функция на бъбреците и надбъбречните жлези, нарушаване на обменните процеси, проблеми в регулирането на артериалното налягане, развиват се ерозивни процеси в слизестите обвивки /язвена болест, ерозивен гастрит, ерозия на маточната шийка/, намалява работоспособността, води до забавяне зарастването на раните, води до нарушаване на нервно-мускулната проводимост и др. Затова медиците са и против пиенето на дестилирана вода.

Ако обаче успеем да попълним загубите на калий, можем цял живот да пием дестилирана вода без проблеми. Така например Пол Брег всеки ден е изяждал по 100 грама стафиди или сушени кайсии, богати на калий. И така е попълвал нуждите на организма от този елемент.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Вода и водолечение“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.