Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За интелекта

За интелекта » За интелекта

Материя и енергия

Материя и енергия

Днес хората на науката постепенно откриват онова, което метафизиците и духовните учители са знаели още преди векове. Нашата реално съществуваща вселена не се състои само от материя. Нейният основен компонент е особен вид сила, която обикновено наричаме “енергия”.

На пръв поглед предметите изглеждат твърди тела, съществуващи независимо един от друг. На такова равнище обикновено ги възприемат нашите сетива. Но на по-високо равнище, като молекулярен и атомен строеж, привидно монолитната материя е съставена от малки и още по-малки частици, които в крайна сметка, се оказват чиста енергия.

От физична гледна точка ние излъчваме енергия и всичко в нас и около нас е енергия. Всички ние сме част от едно голямо енергийно равнище. Предметите, които ни заобикалят и имат определена форма и обем, в действителност са друга форма на енергията, от която сме изградени ние. Да, всички ние сме едно в най-буквалния смисъл на думата.

Енергията трепти с различна скорост,

ето защо придобива различни характеристики – някои по-фини, а други – по-плътни за нашите сетива. Мисълта е относително фина форма на енергия и тъкмо затова е по-подвижна и по-лесно преминава от една форма в друга. Материята е по-плътна и компактна форма на енергия и следователно по-трудно се поддава на изменение и движение.

След материята също се наблюдават множество разновидности. Живата плът е по-фина форма на материята, търпи бързи изменения и лесно бива повлиявана отвън. Скалата пък е плътна материя, по-бавно търпи изменения и по-трудно й се въздейства. И въпреки това, дори скалата в крайна сметка се променя под въздействието на далеч по-фината енергия на водата например. Всички форми на енергия са свързани помежду си и си взаимодействат.

Енергията е магнетична

Един от законите на енергията гласи: енергията с определени свойства или вибрации, се стреми да привлече енергия с подобни на тези свойства и вибрации.

Мислите и чувствата притежава своя собствена магнетична енергия, която привлича енергия със сходни свойства. Можем да се уверим в това, когато “случайно” срещнем човек, за когото току-що сме мислили, или от многото книги в библиотеката изберем тъкмо онази, която съдържа така необходимата ни информация.

Формата въплъщава идеята

Мисълта е бърза, лека и подвижна форма на енергията. Тя се изявява мигновено, за разлика от по-плътните форми на енергията като материята например. Когато създаваме нещо, то винаги се ражда първо като мисъл.  Мисълта или идеята винаги предхождат по време самото дело.

Идеята е нещо като предварителен проект, тя е първообраз на формата, тя организира и направлява енергията, която ще се влее в тази форма, и накрая ще приеме материални измерения.

Същото важи и за случаите, които не изискват физически действия за осъществяване на идеята. Самото наличие на мисъл или идея в съзнанието е енергия, която има свойството да привлича и претворява замисъла в материален план. Ако непрестанно мислите за болести, то непременно ще се разболеете в крайна сметка.Несъзнателните идеи и чувства, които се пораждат в нас, действат по същия начин.

Законът за излъчване и привличане

Това е принципът, според който каквото излъчваме във вселената, това и ще се върне към вас – “Каквото посееш, това и ще жънеш.”

На практика това означава, че винаги привличаме онова, за което мислим най-много. В което най-силно вярваме, на което най-много се надяваме и очакваме или си представяме най-живо.

Когато сме отрицателно настроени или изплашени, когато сме несигурни или тревожни, често пъти привличаме тъкмо това, което ни плаши – случка, неприятност или хора, които се стараем да избегнем. Ако нагласата ни е положителна, положителни са и отношението, и очакванията ни. Мислим предимно за радостта, щастието и удоволствието, че съществуваме. Така неизбежно привличаме хора, ситуации и събития, които потвърждават нашите положителни очаквания. Ето как, съзнателно представяйки си онова, което желаем, вървим към неговото осъществяваме.

Шакти ГАУЕЙН

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „За интелекта“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.