Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Грип

Профилактика на грипа

Профилактика на грипа

* В Здравен център „Дар“ можете да получите цялостна индивидуална консултация за лечение и профилактика на грипа от квалифициран лекар-природолечител

С настъпването на есенно-зимния период и в началото на пролетта в медиите усилено се подава информация кога се очаква грипна епидемия и дали ще е по-опасна от предишни години. И сега медиите информират, че настъпват грипни вируси „убийци“, които ще имат опасни последствия във времето. Доколко е вярна тази информация и дали да вярваме докрай, че трябва да си направим противогрипните ваксини?

Грипът е остро инфекциозно заболяване, предавано по въздушно-капков път.

Това обяснява бързото му разпространение сред големи колективи – детски градини, училища, болници.

Обаче антибиотиците не могат да въздействат на грипните вируси. Прилагат се главно симптоматични средства – противовъзпалителни, болкоуспокяващи, противокашлечни. Отдавна вече се пропагандира като най-сигурно средство използването на противогрипна ваксина за най-застрашените групи – малките деца и възрастните хора с хронични заболявания. Тя се изготвя на преминалите грипни епидемии и в указанието трябва да е отразено за кой зимен сезон важи.

Съвсем нормален е въпросът за ефикасността на тези ваксини и оправдано ли е приложението им. Ваксинацията не носи полза, а по-скоро води до неблагоприятни странични ефекти. Грипните вируси мутират много бързо и се оказва, че щамовете във ваксината не съвпадат с тези, които се разпространяват в момента. Никоя от фирмите производители не съобщава за страничните въздействия след използване на тези ваксини – срив във времето на имунитета и развитие на болести.

Грипът като всяка инфекция може да бъде смъртоносен за всеки организъм с отслабена имунна система.

Природолечението възстановява собствените защитни сили на организма и тогава вирусите и бактериите не намират благодатна среда за развитие. Методиките за безлекарствено лечение целят именно това – отстраняване на причините за болестта, а не само лекуване на симптомите – кашлица, треска и обриви.

На първо място за засилване на имунната система е очистването на организма. Ако не се изчистват редовно червата, черният дроб, бъбреците, няма да се постигне трайно укрепване на имунната система. Специалните процедури за очистване на черния дроб се правят най-успешно през пролетта.

С добро въздействие е препоръката на Петър Димков за усилено приемане на сироп от бъз като профилактита преди грипна епидемия. Употребата на чесън не позволява развитието на грипните вируси. Не всеки може да го използва като пряка консумация, но той може да бъде включен в различни сиропи, тинктури или маслени извлеци. Стара традиция за носене на муска от чесън, карамфил и камфор в торбичка на врата също е продикутвана от опита и има положително въздействие. Естествено, това може да се направи, ако човек има такава възможност.

Апитерапията – с пчелен мед, прополис, пчелен прашец, също укрепва имунната система. Ароматерапията като инхалации с чаено дърво, приложение на масажни масла, капки за вътрешна употреба са други оздравителни фактори. Лечебният точков масаж включва определени акупресурни зони за профилактика на грипа или въздействие при вече започнал такъв. Използването  на хомеопатични средства също доказа своята ефективност през последните години.

Грипните вируси „убийци“ не могат да застрашат организмите със силна имунна система.

А как най-добре да постигнете това при себе си, можете да разберете след консултация със знаещ и можещ лекар-природолечител. В Здравен център „Дар“ можете да получите индивидуална консултация за лечение и профилактика на грипа.

Отделно искам да припомня една ефективна и лесно изпълнима система за укрепване – постите. Тяхното пълно спазване – без месо, яйца и мляко, плюс насоката им за духовна промяна, ни прави недосегаеми спрямо огромен брой заболявания. Неслучайно големите пости от по четиридесет дни са преди зимата и след нея. Изхвърляне на токсините при постенето ни помага за по-лесно навлизане в този сезон и по-бързото възстановяване през пролетта. Следваме ли природните закони, болестите винаги отстъпват. През пролетта, преди великденските пости е предоръчителни да се направи и очистване с 10-днесен житен пост. Разгледайте специалната ни секция в сайта, посветена на постите.

И не на последно място при профилактиката на грипа стои емоционалното състояние на човека. Когато човек изпитва страх, гняв, мъка, обида, неудовлетвореност, имунната система се срива, а това е благоприятна почва за развитието на всякакви заболявания и особено на грипа по време на епидемия. И обратно, положителната настройка, радостта, възторженото чувство към всичко само засилва имунната система и тя може да се справи с различни болести.

Д-р Коста НИКОЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Грип“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.