Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Природна медицина

Природна медицина » Природна медицина

Пролетта – време за очистване на организма и отслабване

* От състоянието на дебелото черво зависят 95 на сто от всички страдания на човека – умствени, физически, психически и емоционални

* Само чистата мисъл и чистите клетки могат да възстановят и укрепят нашето здраве

В нашите народни вярвания и обичаи пролетта винаги е била свързвана с почистването: на дома и двора, на кухненските съдове, варосване и пр. Природата се раздвижва, но в същото време се раздвижват и токсините в човешкото тяло, натрупани през есенно-зимния сезон. Не случайно настоящият Великденски пост е най-дългият в годината. От дълбока древност мъдреците и лечителите от Индия, Китай, Тибет, Египет са осъзнавали, че ако човек иска да бъде здрав, организмът му трябва да бъде чист. За съжаление съвременният начин на живот на повечето хора води до тотално замърсяване на целия организъм, на всяка негова клетка. За претоварването на организма с шлаки сигнализира кожата чрез лоша миризма, обриви, пъпки, бенки, пигментни петна, черни точки, различни екземи. При това тяхната локализация е най-различна, в зависимост от поразените вътрешни органи: лице, гръб, гърди, седалище, крака, рамене. И всичко това започва от замърсяването на дебелото черво.

Като добри стопани добре е първо да се захванем именно с него, с най-замърсената част на нашето тяло. Не случайно в „Евангелието на Мира от Есеите“ Иисус Христос проповядва пред своите ученици: „Истина ви казвам, нечистотата отвътре е многократно повече от тази отвън. И този, който се очисти отвън, а вътре си остане нечист, е подобен на гробница, ярко украсена отвън, а вътре пълна с всякакви нечистотии. За това намерете голяма тиква със стебло, дълго колкото човешкия ръст. Извадете всичко от нея, за да стане куха, и я напълнете с вода от реката, която е нагрята от слънцето. Окачете я на някое дърво, коленичете пред ангела на водата и поставете стеблото на тиквата в задното си отверстие, за да може водата да проникне в червото ви… После оставете водата да изтече от вашето тяло, за да може да отнесе със себе си всичко нечисто и зловонно, което принадлежи на Сатана. И вие ще видите с очите си и ще усетите с носа си всичката нечистота и мерзост, оскверняваща храма на вашето тяло.“ И това се е случвало преди 2000 години, ами сега?

На това са били свидетели и много от пациентите на ЗЦ „Дар“, започнали да очистват организма си. Но и на още нещо, което за мнозина е било направо шок – наличието на най-разнообразни паразити. Те са над 300 вида, обитаващи човешкото тяло, с размери от няколко микрона до 20-метрови. Към тях ще прибавим разнообразните гъбички, плесени, патогенна микрофлора и пр. И не признават възраст, пол, образование, професия, интелигентност, самомнение… Те обитават в нашата кръв (включително поразяват еритроцитите), лимфа, костна и нервна система, тъканите, органите, включително и мозъка. И всичко това се вижда в една капка кръв, изследвана със специален микроскоп.

Могат да се открият най-вече в тялото на хронично болните, онкоболните, хората с наднормено тегло, страдащите от запек, притежателите на домашни любимци – котки, кучета, птици, влечуги и други. Какво да правим? Да се очистваме.

И тъй като проблемът е съществен, тук ще предложа едно много ефикасно средство за очистване на дебелото черво от паразити, което може да бъде първата стъпка в тази насока, но далеч не и единствената.

СОДЕНА КЛИЗМА ЗА ОЧИСТВАНЕ ОТ ПАРАЗИТИ

Вечер към 22 часа се прави очистителна клизма с около 1,5-2 литра топла подсолена вода (1 чаена лъжичка сол). След кратко задържане за около 7 минути, водата се изхвърля. Прави се втора клизма с 800 мл вода с температура около 41 градуса, в която са разтворени 3-4 чаени лъжички сода (сода бикарбонат от магазина – сода за хляб). Тази содена клизма се задържа 30 минути в дебелото черво, като за целта се ляга на десния хълбок. След това и тя се изхвърля и се прави трета, отново очистителна клизма с 1,5-2 литра вода, която след известно задържане се изхвърля. Тази процедура от три клизми се прави ПРЕЗ ВЕЧЕР общо 7 или 14 дни и при необходимост може да се повтаря след всеки 2-3 месеца.

След очистването на дебелото черво идва ред на черния дроб, който можем да оприличим на „прахосмукачка“ на кръвта от всичко ненужно и вредно за организма и който също е невероятно затлачен при съвременния човек. В нашия сайт и други материали на Здравен център Дар подробно сме се спрели върху една от добре действащите процедури за целта. Особено искам да подчертая за споменатите в тях противопоказания, които могат да бъдат и временни. Затова предварителната консултация с лекар природолечител от „Дар“ смятам за задължителна, особено при първия опит.

И тук също ще предложа една малко по-усложнена процедура, която цели не само очистването на черния дроб, но, според Генадий Малахов, има мощно въздействие върху патогенните микроорганизми, гъбички, паразити в стомашно-чревния тракт, черния дроб, жлъчния мехур и в самата жлъчка. Процедурата се провежда три дни.

ПЪРВИ ДЕН: до 21 часа предварително приготвяме следните семена, смлeни на прах: по 1 чаена лъжичка копър семе, резене, кориандър, ким и анасон като смляното се оставя в една купа; 5 чаени лъжички листа майчин лист (може и листа сена) се смилат на прах и се оставят във втора купа; 8 чаени лъжички кора зърнастец се смилат и се оставят в трета купа.

Съдържимото от трите купи се смесва и отново се смила на кафемелачка, слага се в чаша и се покрива.

В 21 часа 1 чаена лъжичка от смлeните билки в чашата се размива в 50 мл прясна вода и веднага се изпива (може да се изпие допълнително още 50 мл прясна вода). Количеството на смлeните билки стига за трима души. Ако е за 1 човек, останалото количество се запазва и може да се употребява по 1 чаена лъжичка с вода вечер, ако имате запек.

ВТОРИ ДЕН. През целия ден не се употребява храна. Сутринта след ходене по голяма нужда се прави очистителна клизма с 1-1,5 литра топла вода. След това се взима по 1 чаена лъжичка от билките с 50 мл прясна вода по схемата: в 8 часа; 10,30; 13; 15,30 часа. В 17 часа изпиваме топла отвара от следните билки: зърнастец – 1 чаена лъжичка, лист евкалипт – 1 чаена лъжичка, лайка цвят – 1 супена лъжица, жълт смил – 1 супена лъжица. Тази смес (след приема на смлeните билки в 8 часа) заливаме с 400 мл вряща вода, ври 5 минути на слаб огън, след това отварата я сваляме от огъня, завиваме я с хавлия и я оставяме да престои до 17 часа. След това се прецежда и се изпива в 17 часа.

В 18 часа се изпива 100-120 г затоплен зехтин и се запива със сок от грейпфрут, колкото е приятно да се изпие, след което в областта на черния дроб се поставя топла грейка. И дотук с процедурите за този ден, лягаме си.

ТРЕТИ ДЕН – използва се за възстановяване. Сутринта, след тоалетната, се прави очистителна клизма, която се повтаря 2-3 пъти през 1 час. Ако изпразването на дебелото черво става самостоятелно, клизмата се прави след това.

След първата клизма се изпива 150-200 мл сок от пресни картофи и 30 минути се лежи в покой. Този сок се пие сутрин още 6-7 дни. По желание може да се пие сок от моркови или смес от сока на ябълка и червено цвекло в съотношение 5:1.

В 14 часа вече може да се захраните, съблюдавайки 7-дневна щадяща диета: каши, сокове, картофено пюре, млечно-кисели продукти, зеленчукови супи, зехтин. Може да се употребява и билкови чайове с мед. Билките се набавят от билкова аптека или в магазини, продаващи семена и подправки. Търсещият – намира.

В продължение на една седмица след очистването на черния дроб – пълна почивка на организма, никакви процедури. Храносмилането напълно се възстановява.

След очистването на черния дроб следва очистване на кръвта, лимфата, бъбреците, ставите, носните кухини – най-добре под ръководството и наблюдението на лекар природолечител. Организмът трябва да бъде очистван всеки ден (идеалният вариант е колкото пъти се храним на ден, толкова пъти да отделяме), всяка седмица – въздържане от храна за 36 часа, всеки месец – профилактично очистване на дебелото черво и черния дроб от март до август, всяка година – генерално очистване на организма по методиката, посочена по-горе.

И отново да цитирам Христос от споменатото Евангелие: „Тогава всичкото зловоние бързо ще ви напусне през дъха и през кожата, всички мръсни води – през устата и през кожата, през задния ви отвор и половите органи. И всичко това ще видите с очите си, ще усетите с носа си и ще можете да докоснете с ръцете си.“

ГАРАНТИРАНО ПРЕМАХВАНЕ НА НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО

Днес в развитите страни две трети от населението е с наднормено телесно тегло и всички произтичащи от това последици за здравето на човека. Причините за затлъстяването са комплексни: неподходящо хранене и преяждане с неадекватна за организма храна, паразити в тялото, психо-емоционални проблеми, тревога, стрес, депресия, фобии, всички видове страхове, обездвижване. Алкално-киселинното равновесие тотално е нарушено в посока подкиселяване на организма, затлачване с отпадъчни вещества на органите и системите – основа за нарушаване на тяхната нормална функция, интоксикация и опаразитяване на вътрешната среда. По всички тези проблеми давам консултации в ЗЦ „Дар“, на разположение са и квалифицираните лекари природолечители от нашия център. От съществено значение е и натрупаният многогодишен богат опит в йоготерапията и природолечението.

ЗЦ „Дар“ периодично организира оздравителен Курс по Йога

В курса се използва интегрален подход и широка гама от най-разнообразни природни средства, съчетани с огромните възможности на системата Йога за възстановяване на нормалното телесно тегло и подвижност на участниците, подобряване на тяхното здравословно състояние. Крайната цел е да се води живот без болести и без лекарства в условията на съвременния живот. За по-подробна справка – вижте в нашия сайт или се обадете на телефоните на „Дар“.

И накрая ще спомена една древна източна поговорка: „Умният се лекува с подходяща храна, глупавият – с лекарства, а безумният – с хирургия.“

Алексей СКВОРЦОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Природна медицина“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.