Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Масажи

Вакуум терапия вместо лекарства

* Поради своята универсалност методът е колкото древен, толкова и млад

* Той е достъпен и изключително ефикасен за профилактика и лечениеВакуумна терапия с вендузи

Представлява въвеждане на топлина в организма посредством вендузи (vento - вятър). Първите вендузи били изработвани от бамбук. Днес се използват стъклени поради възможността да се наблюдава ефектът под тях.

Практикуването на този метод с лечебна цел намалява медикаментозното лечение, съответно страничните действия на лекарствата, вкл. зачестилите напоследък алергии.

Поставянето на вендузи на повърхността на кожата предизвиква затопляне, стимулира кръвообращението и свободното течение на чи (жизнена) енергия и кръв в меридианите (по традиционната китайска медицина).

По този начин по-бързо се неутрализират патогенните фактори студ и влага, проникнали в тялото и се лекуват отоци и болка.

Вендузите са чудесно средство при простуди, bi-синдром (болков синдром), предизвикан от вятър и влага – болка в гръбначния стълб, рамото, крака, стомашна болка, разстройство, кашлица и др., както и при множество хронични заболявания – радикулити, миозити, артроза, парези и др., наречени “болести на застоя” поради голямата им давност и отслабените защитни сили на организма.

Вендузи не се прилагат при дерматити, кожни обриви, склонност към кървене, върху места с преминаващи големи кръвоносни съдове както и върху корема и кръстовата област при бременни.

Кръвонасядането, под формата на сини кръгове, на мястото на вендузите не трябва да безпокои пациентите, тъй като е свързано с лечебния ефект и се разнася напълно за няколко дни.

Вакуумна терапия с мед

Освен вендузния масаж, вакуум терапията включва и масажа с мед. Принципът на въздействие е същият, но при него стимулиращото въздействие на мануалния масаж се усилва от подхранващия и детоксикиращ лечебен ефект на пчелния мед. Аз лично го предпочитам и често го прилагам на моите пациенти. Чудесно се съчетава с лечебната програма при наднормено тегло и целулит.

Лечебната сила на меда е известна още от древността. Тя се дължи на богатото съдържание на микроелементи, витамини, вещества имащи антиоксидантно, антибактериално и козметично действие. Приет вътрешно като храна, медът губи голяма част от полезните си вещества в киселата стомашна среда, докато приложен върху кожата, той напълно се усвоява.

Ефектът от медния масаж е във възстановяване естествената способност на организма да се самопречиства чрез "изсмукване" и "изпомпване" от тъканите на тялото на натрупаните с годините токсини.

Вакуумтерапията влияе стимулиращо на целия организъм.

Третират се: гръб, коремна област, бедра, стави, ходила.

Прилага се при:

  • артрозна болест (коксартроза, гонартроза, спондилартроза и др.)
  • белодробни заболявания
  • чернодробни болести
  • главоболие, безсъние, депресии
  • синдром на хроничната умора
  • затлъстяване, целулит
  • постепенно възстановяване при родилки и след тежки заболявания

Студът и влагата през есенно-зимния сезон предизвикват съдов спазъм, който допълнително усилва застойните явления. Ето защо, през този сезон, повечето хора се нуждаят от вакуум терапия за преодоляване на болката и схващането, най-вече в областта на раменете, поясната област и гърба. Обездвижването и стресът, съпътстващи съвременния човек, са идеална предпоставка за възникване на болести. Целта на вентузния и медния масаж е превенция на заболяванията, а с това и на лекарствената зависимост.

Д-р Весела Коевска

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Масажи“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2022 декември 2022 Януари 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.