Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Природна медицина

Природна медицина » Очистване на организма

Очистване на черния дроб

Очистване на черния дроб

* Повече от 15 години Здравен център „Дар” прилага в своята методика на лечение очистването на черния дроб като част от общото очистване на организма

* Много наши пациенти с успех прилагат пролетно очистване на организма и така се освобождават от пролетната умора

След очистването на червата и премахването на една от най-мощните интоксикации на организма – чревната, идва ред и на пречистването на черния дроб. Той също представлява едно „сметище“ от отпадъци, натрупани след филтрацията на кръвта години наред и здраво „капсулирани“ в тъканите му.

Най-важният фактор за ефективността на очистването е предварителната подготовка, изразена в смекчаването на организма.

Това се постига чрез приемането на поне четири топли вани, като последната процедура е добре да се извърши ден преди очистването. От няколко дни до седмица преди очистването преминете на строг вегетариански режим.

За процедурата е нужно да се снабдите със зехтин (олио) – от 150 до 200 или 300 мл, в зависимост от телесното тегло и поносимостта към него, и съответно същото количество прясно изстискан (с ръка) лимонов сок.

Първи ден (вечер) – очистителна клизма. Храна – вегетарианска. Вечер се поставя топла грейка в областта на черния дроб за около един час.

Втори ден (сутрин) – очистителна клизма и през целия ден се яде лека вегетарианска храна. Пие се прясно изстискан сок от червено цвекло и ябълки с кисела жилка в съотношение 1:4. Ако това е трудно, пийте само пресен ябълков сок, леко кисел. Пие се, колкото може. Вечер – топла грейка за един час.

Трети ден – като втория.

Четвърти ден – същото: сутринта – клизма, до обяд се приема храна – строго вегетарианска, а през деня - сок, но до 19 часа. Именно към този час най-добре се разширяват каналите на черния дроб. За този час вие трябва да сте приготвили място, където ще лежите, и грейка с гореща вода или електрогрейка, която се слага върху черния дроб (под нея се подлага кърпа, за да не изгори кожата). Преди това вие сте приготвили две стъклени чаши – с отмереното количество зехтин и лимоновия сок – по 150 - 200 мл.

И така, в 19 часа на четвъртия ден изпивате 1-2 глътки от леко загрятия зехтин, след което приемате 1-2 глътки лимонов сок. След 10-15 минути изпивате втората порция зехтин и лимонов сок, след това следващата и следващата порция през 10-15 мин, докато не изпиете цялото количество зехтин и лимонов сок. През цялото това време не сваляте грейката от черния дроб.

Накрая остава да изчакате резултата, като предварително си набавите нощно гърне, за да видите какво ще излезе /това може да се види и в тоалетната чиния/. Добре е да дишате бавно и плавно с корема за масаж на черния дроб до 30 мин, след това се почива и отново се повтаря, да дишате през дясната ноздра. Ако не започне очистването към 23 часа, си лягате. Сутринта, с обикновеното изхождане ще започнат да излизат билирубинови камъни (те са меки като пластелин), цилиндрични холестеринови натрупвания, парчета умъртвена лигавица, черна жлъчка и др. Човек трудно може да си представи, че тези неща години наред са били съставна част от неговия организъм!

Ако сутринта все още няма позиви за тоалетната, добре е да се изпие чаша прясно изцеден сок от ябълки, червено цвекло и моркови. След това да се направи клизма с топла вода, с добавка на малко лимонов сок.

След очистването нека първата храна бъде прясно изстискан сок от моркови, червено цвекло и ябълки или само от ябълки, който допълнително ще промие черния дроб. След това преминете за известно време на салати, течни или кашеобразни храни и започнете нормалния си живот.

Бележка. Възможно е към 2-3 часа през нощта да се появи желание за повръщане. Това е добър симптом – в това време е задействан механизмът за отлепването на нечистотиите от черния дроб. Гледайте да не повръщате. Дишайте лекичко, без напрягане. Желанието за повръщане ще отмине след 15 – 20 мин.

Най-добре е първата очистителна процедура да извършите през пролетта /март, април, май/, когато активността на черният дроб е най-голяма. Не се препоръчва на болните от чернодробни заболявания да правят очистването  през есента, понеже тогава черният дроб е най-слаб.

Препоръчително е всяко очистване на черния дроб да става в пълнолуние. Но психологическата настройка на човека може да му покаже друго време.

За пълното му очистване (едно не е достатъчно) процедурата може да извършите четири пъти в годината, а през следващата година е достатъчно очистването да е веднъж или два пъти. Това е и прекрасна профилактична мярка за поддържане на неговите филтриращи способности. Така най-добре се пречиства и кръвта, увеличава се работоспособността и бодростта, яснотата на мисълта и се повишава подвижността на ставите.

Препоръчваме ви, преди да решите да правите очистване на организма, да се консултирате с лекар-природолечител /натуропат/ от Здравен център „Дар“ и отделните етапи на очистването да се извършват под негово наблюдение. За повече информация тел.: 02/ 986 75 09 и 0876 809 609.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Очистване на организма“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.