Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » Науката от древността до днес

Вашето тяло е светлина и вие сте безсмъртни

* Източникът на безсмъртието е качеството на нашия живот и винаги да помниш кой си

За първи път аз чух идеята за физическото безсмъртие през март 1979 г. Тогава ми се струваше, че по-голяма небивалица от това не съм чувал през целия си живот и главата ми не го побираше. Самата тази идея възмути моите твърди, макар и непроверени представи за смъртта като нещо неизбежно и съвърше-но неконтролируемо явление. Моята реакция бе агресивна: „Това е някаква съвременна басня, която искат да ми пробутат!“

Наскоро след това обаче аз се запознах с Леонард Орр. Той непрекъснато говореше за физическото безсмъртие и даже написа книга на тази тема. И постепенно тази идея вече не ми изглеждаше толкова абсурдна, даже започна да ми се харесва, особено след като разбрах, че става дума за качеството именно на този живот.

Физичската смърт настъпва в резултат на това, че ние преставаме да осъзнаваме своето тяло.

Представете си, че ние трябва да живеем в къща, която никога не е била почиствана в продължение на 40 години. Безусловно вие няма да се стремите да останете в нея. Същото важи и за нашето тяло.

Самият Леонард Орр в края на седемдесетте години е пътешествал по Индия, където се е запознал с Бабаджи, безсмъртния Майстор йога. След това се е срещнал с няколко души, възрастта на които е била поне 300 години. Благодарение на тези живи примери той е научил секретите как да се грижим за нашето тяло, за да увеличим неговото съществуване. Източник на безсмъртието - това е качеството на живота.

Както вече сигурно сте се досетили, всичко започва със знанието за енергетическото тяло. Земята, Водата, Въздухът и Огънят могат да очистят разума много по-добре, отколкото той самият може да очисти себе си. Съзнанието използва това очистване, за да

приведе в равновесие енергетическото тяло.

Идеята е отначало да се използват тези елементи за очистване на тялото от токсините, страховете и напрежението, а след това просто да не се допуска замърсяване.

  • Очистването със Земя означава развитието на съзнателни отношения със своето тяло и с околната среда на планетата. То включва в себе си правилно хранене, упражнения и непосредствено възприятие на природата, доведено до такова съвършенство, че вие моментално можете да почувствате резултатите след излет в гората или край реката.
  • Очистването с Въздух се състои в съзнателното дишане, при което вие вдишвате въздуха като прана.
  • Очистването с Вода означава съзнателно къпане. При това напълно осъзнавате това благо, което ви носи водата. Съзнателното къпане е необходимо за очистване и балансирането на вашето енергетическо тяло.
  • При очистването с Огън вие трябва да седнете до огъня по такъв начин, че вашето енергетическо тяло да минава през пламъка. Само собственият ви опит ще ви подскаже как енергетическото тяло или аурата непосредствено се очистват от огъня.

 
Безсмъртните, които и днес живеят на нашата планета, са споделили с нас някои от своите секрети и практики. Те също постоянно помнят за

Бога и Единния и Вечен Дух, които пронизват цялото мироздание.

Означава ли всичко това, че практикувайки тези техники, вие може вечно да живеете в своето сегашно физическо тяло? Очевидно не. Но това означава, че вие можете да възвърнете в себе си младостта, като се изцерите. Вие даже можете да научите как да обърнете процеса на стареенето в процес на подмладяване, несъмненно!

Помнете, че безсмъртието не означава вечен живот В ЕДНО ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО. Та нали тялото е клетка, в която сме затворени. Съществува по-висша реалност, към която трябва да се еволюционира. Безсмъртието се състои в способността да СЪХРАНИШ СВОЯТА ПАМЕТ ПРИ ВЪЗНАСЯНЕТО НАГОРЕ. Да бъдеш безсмъртен значи винаги да помниш кой си /независимо от преражданията/.

Боб ФРИСЕЛБ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Науката от древността до днес“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

август 2023 септември 2023 Октомври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.