Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Заболявания

Заболявания » Кожни заболявания » Общи положения

Истината за кожните заболявания

Няма самостоятелни кожни болести. Сега, независимо от солидните медицински трудове на Петерс и Гамбъл, дерматологичната клиника много малко се занимава с общата циркулация, функциите на черния дроб и бъбреците, окисляването на тъканите и клетките. Тя се удовлетворява с много съвременния термин “алергия” и изпада в състоянието на “анергия”.

Сънят на съвременните дерматолози е много дълбок и спокоен.

Въпреки всичко пробуждането е необходимо. Нещастните болни, освободени от своята екзема, се обръщат по повод астмата към други специалисти, които се занимават с алергията на дихателните пътища.

Режисьори, декорацията се сменя, но нещастните актьори – болните – остават със своята екзема и със своята астма! Алергията остава!
Дерматологията е изпълнена с разсъждения. Много се говори за наследствени или придобити страдания, за нервни разстройства, за образуване на вътрешноорганични и тъканни утайки, за състоянието на хронична диатеза.

Но за капиляри не се говори, макар че дерматитите и дерматозите са преди всичко съдови явления; не се говори за бъбречна недостатъчност и за заболявания на черния дроб, препятстващи очистителните функции на тези органи и неутрализацията на отровните вещества, за ролята на черния дроб в дезинтеграцията на големите мускули в по-малки; не се говори за дефицита на дишането; не се определя величината на дишането /добро, средно или слабо/, дали е достатъчно клетъчното оросяване; не се говори за натрупването на метаболитите /отпадните продукти/ в клетките. Кожните лекари не удостояват с вниманието си натрупването на нормални и анормални метоболити, които затрупват кожните капиляри и ги запушват, блокират и по този начин нарушават цялата функция на кожата.

Всяка кожна болест е отделяне на метоболитите отвътре навън. Всяко кожно изриване е напрегнат стремеж на организма да се освободи от отровните, от вредоносните фактори.
Кожното дишане е първият етап, първият физиологичен клапан, непрекъснато открит, за да бъде опазено в пълна съгласуваност с бъбреците и белите дробове нормалното равнище на течния, минералния и газов състав на кръвта, лимфата и междуклетъчните течности.

Денят, в който Херба създаде първата дерматологична клиника във Виена в края на деветнайсти век, когато дерматологията се превърна в отделна доктрина, когато дерматолозите изгориха мостовете между медицинската клиника и клиниката на кожните заболявания, когато през цялото време нарастваше броят на лекарите-дерматолози, дерматологията бе осъдена на вековна изолация и на изгонване в света на мазилата, втриванията и пудрите.

В този ден истинското физиологично учение за организма като единно цяло беше отхвърлено.

Д-р Александър ЗАЛМАНОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Общи положения“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Следващата гонг медитация ще се състои
на 25 юни /петък/ от 19:15 ч. 
Отдаваме зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

ПЕТРОВИТЕ ПОСТИ
започват на 15 юни и продължават до 28 юни За постите

Май 2021 юни 2021 Юли 2021
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Пости Пости
  • Пълнолуние Пълнолуние
  • Ден на „екадаши“ Ден на „екадаши“
  • Ден на „двете тръби“ Ден на „двете тръби“

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2021 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.