Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Биоритмология

Биоритми и здраве

* Музиката на живото тяло е динамична и се подчинява на ритмите в нас и космоса

Тялото се поддържа в равновесие от сложни цикли и ритми. Тези биоритми са свързващото звено между нас и общите ритми в природата. Живеейки в хармония с телесните ритми, вие преодолявате ентропията, а противопоставянето им я усилва, което води до заболяване.

Биоритмите имат непосредствено медицинско приложение. Например температурата на тялото, хормоните, кръвното налягане и пр. през деня имат различна цикличност и си взаимодействат с месечните цикли. Знае се, че

ревматоидният артрит причинява най-големи болки сутрин,

когато равнището на естествените обезболяващи в човешкото тяло са най-малко. Кръвното налягане стига своя апогей и равнището на адреналина достига своя максимум сутрин и това обяснява факта, че повечето инфаркти се случват около 9 часа.

Една от причините за успеха на природолечението се крие в това, че то отчита индивидуалните особености и ги хармонизира с природните ритми: денонощни, месечни /лунни/, годишни. Официалната медицина напоследък също открива и отчита различни закономерности, свързани с биоритмите.

Американският лекар д-р Халберг направи интересни открития за съчетаване на хирургията и химиотерапията. Например жените, които са били оперирани от рак на млечната жлеза седмица преди месечния им цикъл, имат 4 пъти повече лош шанс да получат рецидив със смъртен изход в близките 10 години. За разлика от оперираните между 7-я и 20-я ден от своя цикъл. /Това откритие е било направено в хода на изследванията в Албанския медицински център в Ню Йорк./ Учените смятат, че хормоните, които се активизират в женския организъм по време на месечния им цикъл, подтискат имунната система. В средата на цикъла обаче клетките на имунната система са силни и

могат да поразят раковите клетки, недокоснати от скалпела на хирурга.

Изследователите на Тексаския университет в Хюстън вече извършват терапия, отчитайки времето и биоритмите на човека, което помага на пациентите с рак на пикочния мехур, задстомашната жлеза и дебелото черво. Отчитайки, че дейността на раковите клетки се отличава от тази на здравите, те дават лекарствата когато раковите клетки са активни, а нормалните – не. По този начин дозировката на лекарствата значително намалява и се избягват отравянията.

Организмът на човека постоянно се поклаща върху вълните на равновесието и дисбаланса ту нагоре, ту надолу. Десетки различни функции на организма се нарушават всяка секунда. Така че моментното еднократно отчитане на стойностите, например на кръвното налягане, е далеч от цялата истина за здравословно състояние. Всички данни танцуват около точките на своето равновесие, създавайки неподражаемата музика на живото тяло.

Д-р Дийпак ЧОПРА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Биоритмология“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

август 2023 септември 2023 Октомври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.