Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Други

Други инфекции

Аденовирус

Този вирус, от когото са известни около 50 вида, е сред основните виновници за различните респираторни заболявания. Той предизвиква освен това инфекции в очите /конюнктивити/ и поразява лимфните възли.

Характерни симптоми: Повишена температура, тръпки, слабост, хрема, кашлица, повдигане, увеличение на лимфните възли, конюнктивит. Понякога възпаление на пикочните канали, разстройство на стомаха, болки в корема.

С какво ви застрашава: Сега аденовирусите са опасни само за малките деца и за отслабналите вследствие на болест хора.

Според американски изследователи той може би е една от причините за затлъстяването. При хората с наднормено тегло антителата към един от видовете на аденовируса се срещат 6 пъти по-често, отколкото при слабите.

Как да се предпазите: Укрепвайте тялото си: спортувайте, закалявайте се, избягвайте стреса, спазвайте разумен дневен режим.

Менингокок

Менингококът не е естествен наш съжител, но може да се намери в много организми. Предава се по въздушно-капков път. Пикът на заболяването е през есента и зимата.
Инфекцията се проявява под различни форми.

Характерни симптоми: Менингококовият менингит започва като проста хрема, после се появяват силни болки в главата, вдървяване на шийните мускули, загуба на съзнание, температура.

С какво ви застрашава: 30 на сто от случаите на менингококов сепсис завършват със смърт. Смъртта настъпва от първия до третия ден след заболяването. Инвалиди са 50 на сто от останалите живи.

Как да се предпазите: Менингитьт е като руска рулетка. От 1500 носители заболява само един. Как да не попаднете в този процент? Лекарите смятат, че добрият имунитет е най-ефикасният начин за защита. Ако имунната ви система отслабне, направете всичко възможно да я укрепите със средствата, за които неведнъж сме писали във в. „Дар“ и за които можете да намерите повече информация в Книга 5 на Енциклопедия за здраве „Дар“.

Пневмокок

Микробът живее в носоглътката и е част от вашата микрофлора. Но ако пипнете дори грип, от безобиден и дори безполезен, пневмококът се превръща в смъртоносно опасен враг.

Характерни симптоми: Зависят от това кои органи е нападнал вирусът.

С какво ви застрашава: Списъкът на болестите е голям: пневмония, отит, фарингит, трахеобронхит, артрит. Всяка от тях може да се усложни.

Как да се предпазите: Ако сте прекарали тежко заболяване и имунитетът ви е слаб, помислете как да се възстановите. Успеете ли да укрепите тялото си, рискът да се заразите от пневмококова инфекция намалява от 5 до 10 пъти. Особено трябва да внимават хората над 60 г. с отстранен далак, с понижен имунитет.

Златист стафилокок

Стафилококовите бактерии са навсякъде: във въздуха, в прахта, по тялото, в устата и червата. Отделят много токсини.

Характерни симптоми: Инфекцията се проявява по различни начини и може да порази почти всички органи и тъкани.

С какво ви застрашава: Шансът да се заразите е като да се убодете на ръждив пирон и да умрете от отравяне на кръвта. За болните, особено за прекаралите скоро операция, стафилококът е опасен враг. Като попадне в отслабналия организъм, микробът постепенно го „отравя“, като предизвиква пневмонии, плеврит, цистит, пиелонефрит, остеомиелит и др.

Как да се предпазите: Обработвайте всички драскотини с антисептици. Не злоупотребявайте с антибиотици, за да не станат щамовете в организма ви невъзприемчиви към тях.

Стрептокок

Още една бактерия, която постоянно съжителства с вас. Бунтува се срещу „домакина“ си чрез нарушаване целостта на кожата и общо отслабване при болест.

Характерни симптоми: Стрептококите могат да причинят различни болести, затова симптомите са разнообразни.

С какво ви застрашава: Ако е налице лош имунитет, с възпаления. При много силен имунитет, с риска организмът да изработи прекалено много антитела, които от защитници да станат разрушители и да поразят бъбреците и сърцето.

Как да се предпазите: Погрижете се за раните и драскотините, не посягайте всеки път към антибиотиците, мийте ръцете си след тоалетна и ядене.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.