Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Заболявания

Заболявания » Заразни и инфекциозни » Други

Най-често срещаните инфекции

Най-разпространените инфекции не носят страшни имена от типа на черната шарка, сипаницата или червената чума. Абсурдно е, но най-опасните зарази в борбата за 1-вото място отстъпват място на зловредните дреболии, които не убиват жертвите си, а ги оставят живи. Ето някои от тях.

Херпес

Това е една от най-разпространените вирусни инфекции. От нея са заразени 90 на сто от жителите на планетата. Около 20 на сто от носителите имат симптоми на заболяването. При останалите инфекцията протича в скрита форма.

Характерни симптоми: Мехури по кожата.

С какво ви застрашава: Мнението на лекарите се колебае. Според тях херпес е от „естествен съжител на човека“ до „причинителя на всички болести“ – рак, СПИН, безплодие, маниакално-депресивна психоза и инфаркт.

Как да се предпазите: Херпесът се предава по почти всички известни начини, включително и по въздушно-капков път. Можете да се заразите от общите домашни съдове и при ръкуване. За да се предпазите, поддържайте имунната си система в добра форма: колкото е по-силна, толкова по-малки са шансовете херпесът да се прояви. Той става особено опасен, когато вирусът се активизира, затова лекарите препоръчват:

  • Ако се появи мехур на устните на някой от семейството, отделете приборите му. Не се целувайте с него, докато не оздравее.
  • Не пипайте пъпките, а след контакт със заразеното място измийте добре ръцете си. Опасно е пренасянето на вируса в очите.
  • Избягвайте половите контакти /дори с презерватив/, ако у един от партньорите гениталният херпес се е обострил.

Цитомегаловирус

Цитомегаловирусът е сходен с херпеса си приличат, тъй като са от едно семейство. Той също се намира в организма и не винаги се проявява. Ако се появи, се предава чрез течности: слюнка, урина, сперма, дори чрез сълзи. Според статистиката почти половината от хората между 30 и 40 години са вирусоносители, а при 50-годишните процентът нараства до 100.

Характерни симптоми: Отделяне на секрети от главичката на пениса, налепи в устата, общо неразположение, болки в главата, слабост, прилошаване.

С какво ви застрашава: За хората със силна имунна система вирусът не е опасен, но при имунна недостатъчност може да доведе до смърт. Инфекцията предизвиква общо заболяване /мононуклеоза, обща цитомегалия/ или може да порази отделни органи: черен дроб, бели дробове, главен мозък, пикочни канали и т.н.

Как да се предпазите: Преди всичко засилете имунитета си, тъй като той е единственото ви оръжие срещу агресора. Ползвайте презервативи и съдове за еднократна употреба.

Грип

Вирусът на грипа се различава по умението си да се променя. Всяка година той мутира. Веднъж на 30-40 години вирусът на грипа силно мутира и става особено опасен. Това води до епидемия, която обхваща планетата и взема много жертви.

Характерни симптоми: Висока температура, потене, слабост, ставни и мускулни болки, болки в главата, суха болезнена кашлица, хрема, разстройство на стомаха.

С какво ви застрашава: Грипът не е толкова опасен, колкото неговите усложнения.

Как да се предпазите: Водете природосъобразен живот. Подлагайте се на диета, лишена от храни с животински произход.

Риновирус

На риновирусната инфекция се дължат 20-25 на сто от респираторните заболявания. Има около 100 вида риновируси и антителата за тях са различни. Риновирусите проникват чрез дихателните пътища в носоглътката, в трахеята и бронхите.

Характерни симптоми: Хрема, кашлица, слаба температура, болки в главата и гърлото, отслабване на слуха, загуба на вкус.

С какво ви застрашава: Тази инфекция може да продължи от 7 до 14 дни, през което носът ви да е зачервен непрекъснато.

Как да се предпазите: Стойте далеч от тези, които са заразени с тази инфекция.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Други“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.