Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Искаш да знаеш кой си? Не питай. Действай! Действията ще те опишат и определят кой си.
Томас Джеферсън

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни учения

Усърдно поправяне на живота

Буден и усърден бъди в служение Богу и често си поставяй въпроса защо си дошъл тука и защо си напуснал света. Нали за да живееш за Бога и да станеш духовен човек?

И тъй, разпали се от желание за напредък, защото скоро ще получиш награда за трудовете си и тогава не ще има в тебе ни страх, ни скръб. Ако постоянно работиш с усърдие и вярност, то и Бог, без съмнение, ще бъде верен и щедър във възнаграждаването.

Има едно препятствие, което въздържа мнозина от напредване и от ревностно поправяне: страхът от трудностите и усилията на борбата. Действително надминават другите по добродетел ония, които с по-голямо мъжество се стремят да надвият нещата най-трудни и най-противни за тях самите. Защото човек повече напредва и заслужава по-голяма Божия благодат тогава, когато сам себе си повече надвива и се умъртвява духом.

Но не всички имат сили да водят еднаква борба, за да надвиват и да бъдат умрели сами за себе си. При все това човекът, въодушевен от гореща ревност, ще напредва много повече дори при многобройни страсти, отколкото някой друг с по-добра природа, ала с по-малко усърдие за добродетел.

Две неща преди всичко помагат за голямото поправяне: енергичното изтръгване от това, към което клони покварената човешка природа, и горещата ревност към придобиване на добродетелта, от която имаме най-голямата нужда. Старай се също така и да отбягваш, и да надвиваш недостатъците, които най-много не харесваш у други.

Ползвай се от всичко за своя напредък. Ако видиш добри примери или чуеш за тях, стреми се да им подражаваш. Ако забележиш нещо укорително, пази се да не го правиш; ако ли пък някога си го правил, гледай бързо да се поправиш. Както окото ти наблюдава другите, тъй също и те те наблюдават.

Тома КЕМПИЙСКИ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни учения“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- "Танцът на Спиралата". 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2022 ноевмври 2022 Декември 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.