Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Шамбала

Човекът има избор

* „Калагия!“ – означава „Ела в Шамбала!“

Сега всеки ден ние се поразяваме от откритията в областта на физиката, от реалността на великия пространствен огън. Когато от висините се дава агни Йога, тогава съвършено искрено можем да се обръщаме към нашите приятели от Азия в името на настъпващата Шамбала. С радостна усмивка ние можем да приветстваме великото бъдеще на мощните енергии. „Последният зов на нашата еволюция е повелителен зов творчество, действие, към съзнателен труд и към подвизи тук, на Земята, без каквото и да е протакане.“

ЕПОХАТА НА ШАМБАЛА

за разлика от останалите епохи, вместо чрез постепенна еволюция, ще настъпи стремително. Традициите на Ведите сочат, че близко е времето, когато новите енергии, най-близко енергиите на Агни – космическия огън, ще се приближат към нашия план и ще създадат нови условия за живот. Брахмачариите в ашрамите на Шри Рамакришна и Свами Вивекананда потвърдиха тези дати и цялата посочена традиция.

Агни Йога, в пълно съгласие с новите проблеми на науката, набелязва знаците на изучаваните стихии и най-фините енергии. Онова, което до неотдавна се наричаше учение за волята и съсредоточеността, Агни Йога го обединява в цяла система за овладяване на обкръжаващите енергии. Чрез разширение на съзнанието и упражняване на организма сред условията на съвременния живот тази

СИНТЕТИЧНА ЙОГА

изгражда щастливо бъдеще на човечеството. Тя казва: не бягайте от живота, развивайте способностите на вашия апарат и ще разберете великото значение на психическата енергия – човешката мисъл и съзнание като възможно най- велики творящи фактори. Йога казва: в нашата самоотверженост и в съзнателно сътрудничество ще се стремим към еволюцията. Но, изследвайки всичките ни възможности, преди всичко да разберем радостта от труда, мъжеството и отговорността. Обръщайки се с практически формули към всичките страни на живота, Йога сочи колко близко са от нас стихиите, и най-разпространената от тях – огъня. Йога се обръща към лекаря така: „Кажете на лекаря: можеш да изучаваш феномените на пробуждащите се огньове. Още повече това явление е важно, че при развитието на центровете човечеството ще усеща непознати симптоми, които невежествената наука ще отнася към най-несъответни заболявания. Затова своевременно да се каже за наблюденията на огъня на живота.“ Не проказата, не старите форми на чумата, не холерата са страшни – за тях има предохранителни мерки. Ала трябва да се замислим за новите врагове, създадени от съвременния живот. Всяка енергия, приведена в действие, поражда инерция, затова

ПСИХИЧНАТА ЕНЕРГИЯ

продължава своето въздействие по инерция, даже продължително. Може мисълта вече да е видоизменена, но следствието от миналата пратка въпреки всичко ще пронизва пространството.

Всичко казано за психическата енергия се отнася и към всяко действие. Като пример на жизнените указания на Агни Йога може да се посочи мястото за последователността на нервните центрове. Сочейки, че Кундалини, като център, отвеждащ в самадхи, в по-нататъшната еволюция ще отстъпи място на друг център около сърцето. Този център се нарича Чаша и е мястото на манаса – съсредоточието на чувстването. При разширението на съзнанието чувстването води към действие, което е главното отличие на бъдещата еволюция. Центърът на третото око действа в съчетание с Чашата и Кундалини. Тази триада по най-добър начин характеризира действеното начало на близката епоха.

От дълбините на Азия се чува звънтяща струна на свещения зов:

„Калагия!“ Това означава: „Ела в Шамбала!“

Николай РЬОРИХ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Шамбала“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.