Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Източна медицина

Източна медицина » Възможностите на човека

Когато ученето не върви...

Когато си в стресово състояние, прекалено завладян от емоциите или животът ти преминава в гняв и страх, органите се задръстват и нивото на твоята функционалност се снижава. Изразходва се много енергия и ставаш безчувствен, губиш живота си и игривостта си. Трудно усвояваш новото, а ако се опиташ на учиш, това, което научиш, няма да бъде усвоено трайно и няма да го направиш част от себе си. В даоската система се счита, че нашите органи, сетива и части на тялото вземат участие при ученето.

Когато си в стресово състояние или уплашен, всички органи и сетива са затворени. Например, когато не харасваш някого, тялото не иска да приеме индивида и поради това не е способно да възприеме идеите и учението на този човек.
Кои са основните източници на енергия за успешното учене?

Слухова енергия

Основните й източници са бъбреците и свързания с тях пикочен мехур. Когато бъбреците функционират по-добре, ще си по-жизнен и поради това ще си способен да усвояваш по-добре. Бъбреците са свързани с отворите на ушите. Здравите бъбреци повишават остротата на слуха, което подобрява усвояването. Ако ли пък е увреден пикочният мехур, това ще засегне и функцията на бъбреците.

Сила на речта

Основните източници на силата на речта са сърцето и свързания с него орган – тънкото черво. Сърцето осигурява духа за усвояването и е седалище на радостта. Без ентусиазъм или дух за учене, усвояването ще е много трудно.
Тайната на учението е в радостното отношение и насладата. Сърцето освен това е седалище на уважението и честността. Езикът е свързан със сърцето и когато връзката е свободна, можеш да започнеш да приемаш и систематизираш ума, асимилирайки това, което усвояваш. Ако тънкото черво има някакви проблеми, това засяга функцията на сърцето.

Визуална енергия

Нейните източници са черният дроб и жлъчката. Когато черният дроб работи нормално, ти си по-настойчив, можеш да вземаш повече решения и може да обединиш нещата, които си усвоил. Отворът на черния дроб са очите. Когато черният дроб е болен или слаб или си в стрес и ядосан, не можеш да вземаш решения и зрението ти се уврежда, затруднявайки систематизирането на ума на това, което виждаш и синтезирането на онова, което си усвоил.

Енергия на възприемането

Нейните източници са далакът и стомахът. Далакът осигурява доброто чувство за включване. Неговият отвор е устата и взаимодейства със силата на речта, гласа и усвояването на това, което учиш. Стомахът е свързан с далака. Когато стомахът е в добро състояние, ще си по-възприемчив към новите мисли, идеи и начини.

Обонятелна и кинестетична енергия

Нейни източници са белите дробове и дебелото черво. Белите дробове са свързани с добрите подбуди и техните отвори са носът и кожата. Включени са в кинестетичното усещане, сензорите в кожата и усещането за допир, повишавайки по този начин осъзнаването на заобикалящите обстоятелства и възможността за усвояване. Дебелото черво те прави по-отворен физически и умствено. Когато имаш запек, си по-затворен, не си отворен за нови идеи и нямаш желание за промяна. Дебелото черво е свързано с белите дробове и подпомага функциите им.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Възможностите на човека“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

август 2023 септември 2023 Октомври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.