Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За духа и за душата

За духа и за душата » Молитви

Молитвата е най-съкровеното убеждение на душата

Казват, че молитвата представлява най-съкровените и Божествени убеждения на Душата. Но за йогите тя има още по-дълбоко значение. Молитвата, това е връзката между Бога и човека. Молитвата на йогите не се състои единствено от красиво изразени и правилно произнесени думи; молитвата се подсказва от желанието и искреността и се крие в мълчанието, а не в думите.

Всяко искрено, дълбоко желание, родено от човешка радост или печал, е молитва.
Разбирането на йогите за молитвата ясно е изразено в следния разказ:
Едно малко момиченце било огорчено от това, че нейният брат искал да хване птици в капан. Веднъж то се оплакало на баща си; той шеговито му отвърнал: „Помоли се за това на Бога.“

След известно време той забелязал, че момиченцето е много щастливо и го запитал дали се е молило. „Да - отговорило то, - три път се молих: първо, молих Бог да не допуска птиците до капаните, след това се молих капаните да не хванат птиците; накрая стъпках всички капани и ги направих на парчета.“

Най-главното в молитвата е искреността. Силата на молитвата зависи от интензивността на желанието, което я поражда и вдъхновява.

Ако желанието е безкористно, духовно и искрено, човек би могъл да се заобиколи със защитна аура, представляваща непроницаема преграда за всяка сила, която не е добра, не е истинна и не е прекрасна.

Първоначалната представа или идея за молитвата е закодирана още в жертвоприношенията. Човек започва да изказва своите пожелания към Бога посредством церемонии. Той представя една въображаема битка, завършваща с победа, за да знае Той, който вижда това, какво желае човекът. Ако цари глад, хората изобразяват как прибират обилна реколта. Те стигат дотам, че се готвят за осъществяване на своите желания, доказвайки по този начин, че чакат отговор на молитвите си.

Значението на молитвата не е в това да се изкажат на Бога нашите въжделения и молби; и все пак именно те са в основата на всяка една молитва. Бидейки Всемъдър, Бог знае не само какво желаем, но и какво е полезно за нас. Бидейки Всемилостив, Той дава именно онова, което е необходимо за израстването и духовното благо на хората. Затова нашите молби са излишни: ще ни бъде дадено всичко, необходимо за нашето духовно развитие.
Истинското значение на молитвата е да изрази желанието на Душата да свети под лъчите на космическото Съзнание, да изрази частица от Божествената добрина, истина и красота.

Молитвата възвишава съзнанието на човека от материалното към духовното и му дава надежда. Всяка душа е капка в океана на Духа - искра на Вечния огън. Колкото по-духовен става човек, толкова повече той осъзнава това. Осъзнаването ражда в него само желанието да бъде добър, но и съзнанието, че е добър.

Всекидневно отделяйте известно време за молитви и размишления; те са така необходими за духовното развитие, както храната за тялото.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Молитви“

Всички статии по темата

 

Новини

Билки срещу COVID - 19
В Здравен център Дар предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка " Формула 1", които имат мощно имуностимулиращо действие: действат бързо и ефикасно, с изразено противовъзпалително, антивирусно, антибактериално, противогъбично и антипаразитно действие . Предлагаме и уникална тинктура за Дихателната система, действаща ефикасно при суха и влажна кашлица, бронхити, бронхопневмонии,а също така възстановяват белите дробове след изкарано заболяване. За повече информация: https://vedona.super.website/hranitelni-dobavki 
Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Мануална терапия и Хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, и ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев- " Танцът на Спиралата". Методиката е с научно доказана теоретична и практическа концепция и е помогнала на хиляди души в здравен и социален план. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Декември 2021 януари 2022 Февруари 2022
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 02/ 986 75 09 и 0876 809 609, email: info@dar-center.com

© 2022 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.