Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни учения

Евангелието на мира

“Ние вярваме, че Човеците са Братя, че природата ни е Майка, и че Бог ни е Баща”

Евангелието на Мира от есеите на аремейски език се съхранява в секретните архиви на Ватикана, а неговият превод на старославянски език се намира в Кралската библиотека на Хабсбургите. Арамейските текстове датират от началото на третото столетие след рождението на Христа. Целите и принципите на есеите, адаптирани към нашето време, са актуални и днес и не се нуждаят от коментар.

 • Ние считаме, че всяко човешко същество усъвършенства себе си чрез разумно използване на най-добрите налични методи за изцеление и развитие.
 • Ние смятаме, че качествата на индивидите определят качеството на обществото и ефиктивността на обществените институции.
 • Ние считаме, че основният дълг на всеки човек към себе си, към обществото и към бъдещето на човечеството е да се самоусъвършенства като основна задача в живота си.
 • Ние смятаме, че всяко постижение е право пропорционално на положените усилия от страна на всеки индивид и работата за самоусъвършенстване неизменно носи щастие.
 • Ние считаме, че най-доброто напътствие в усилията за самоусъвършенстване е изучаването на Природните закони и тяхното спазване.
 • Ние смятаме, че човешката мисъл и воля имат огромна сила и те трябва да бъдат използвани съзнателно в служба на доброто, а това означава в служба на тези сили, които водят Природата към все по-висши форми на проявление.
 • Ние твърдо вярваме, че прогресът е неминуем и победата на красотата над грозотата, на Истината над грешката, на Доброто над егоизма и омразата е неизбежна.
 • Ние считаме, че проявената Любов, братството и сътрудничеството са единствените ефективни методи за обществен прогрес и нищо истинско, красиво или добро не може да бъде постигнато с омраза, отмъщение, партийно разделение или потисничество.
 • Ние вярваме, че Космосът подкрепя всяко искрено усилие да се върши добро, дори когато изглежда, че то е в опозиция, и възможностите за изграждане на едно по-добро бъдеще са толкова многобройни, колкото са човешките характери.
 • Ние смятаме, че като укрепваме доброто, постепенно се освобождаваме от злото.


Как можем да постигнем щастие?

Има два вида удоволствия в живота. Има фалшиви удоволствия, за които трябва да заплатим много висока цена: да пожертваме физическото си здраве и душевния си мир. Без здраве и душевен мир не е възможно да се наслаждаваме на никакви удоволствия. А истинските удоволствия са наши вечни спътници - всички прекрасни гледки, звуци и ухания на Природата: планините, горите, океаните, магията на изгрева и залеза; всички очароващи удоволствия за ума: хубавите книги, хубавата музика, прекрасните произведения на изкуството и още по-неуловимите, но също толкова трайни удоволствия от приятелството и любовта. Програмата за съзидателен живот на мъдрия човек е постепенно да подмени тези фалшиви удоволствия с нашите вечни спътници - хармонията и благородните удоволствия на живота.

Как можем да избегнем фалшивите удоволствия?

Като не допускаме самоексплоатацията, която извършваме всеки път, когато жертваме истинските стойности в живота /нашето здраве, душевен мир, свободното време/ за неща, които са вредни /алкохол, пушене, наркотични вещества, животински храни, захарни изделия и рафинирани продукти и пр./ или излишни /манията за притежание на луксозни предмети, имоти, скъпи дрехи и други разхищения/.

Как можем да подобрим обществото? Като подобрим себе си.

ЗАБЕЛЕЖКА. Редакцията ще продължи да запознава своите читатели с Евангелието на Мира от есеите в неговата част за здравословен живот.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни учения“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
 • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.