Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За интелекта

За интелекта » Човекът и Вселената

Великият потоп

Известно е, че в Слънчевата система космическото влияние се свежда основно до гравитационната сила, която въздейства непосредствено върху орбитите на планетите. Руските астрономи Ш. Г. Шараф и Н. А. Будникова пресметнали ексцентриците на елипсата на земната орбита за предходните 30 милиона години. Оказало се, че на всеки 4000 хиляди години екстремалното значение на ексцентрицитета съвпада с екстеремумите на други параметри на орбитата: дължината на перихелия, наклона на еклиптика към екватора - възниква резонанс. При това земята прави такъв наклон на земната ос, който се отразява пагубно на всички живеещи на планетата.

Глобалните изменения на климата, масовото измиране на цели видове животни, нечуваните катаклизми са само следствие на това.

Така според Библията, в началото на Потопа по цялата Земя 40 дни и 50 нощи валял непрекъснат пороен дъжд. Учените пресметнали, че върху сушата са се стоварили около 3,5 тона вода на всеки квадратен метър.

Пак според Библията при потопа с вода се покрили даже високите планини, а за това, според учените, са нужни още около хиляда пъти повече вода от приведеното по-горе количество. Откъде толкова вода?

Загадката разкри доцентът от Санкт-Петербургския планински университет В. Я. Брил. След направените изследвания той установил, че водата при потопа е нахлула на континентите от океаните в резултат на изменената земна ос. По-точно: океаните и моретата по инерция залели източните си крайбрежия, като оголили западните. Такъв “антипотоп” е зафиксиран в най-древните ръкописи на Китай.

И ако Ной на своя ковчег отпътувал от „Обетовената земя“, то когато водата започнала да спада, ковчегът трябвало да се окаже доста по на изток и по на север от мястото на старта. Указаната в Библята крайна точка - планината Арарат - точно съответства на тези изисквания.

Татяна и Виталий ТИХОПЛАВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Човекът и Вселената“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.