Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

За интелекта

За интелекта » Силата на мисълта и сърцето

Последната мисъл определя следващото раждане

* Каквото посееш в този живот, това ще пожънеш и в идния живот

Последната мисъл на човека определя неговата съдба. Последната мисъл определя неговото бъдещо раждане. Господ Кришна казва в „Бхагаватгита“: „Каквато същност помни, който тялото напуска, в нея той отива, Каунтейа. Той непременно там оставя Този, който напуска тялото, мислейки за някакво същество, в това същество ще се въплъти, о син на Кунти“ /VIII, 6/.

Последната мисъл на сластолюбеца ще бъде мисълта за жена. Последната мисъл на пияницата – това е мисълта за порция алкохол. Последната мисъл на лихваря ще бъде мисълта за пари. Последната мисъл на воюващия войник е да победи врага. Последната мисъл на майката, дълбоко привързана към своя единствен син, ще бъде само за сина.

Последната мисъл на човека, мисълта за Бога, ще бъде само ако в продължение на целия живот този човек е дисциплинирал своето съзнание и чрез непрекъсната практика се е стремил да го фиксира върху Господа. Това не може да стане за ден-два практика, нито за седмица или месец. Този стремеж и борба се измерват с целия живот.

Последната мисъл определя и следващото раждане. Последната мисъл, която е преобладавала в съзнанието преди смъртта, завладява съзнанието в момента на смъртта. Преобладаващата мисъл в момента на смърта е онази мисъл, която в нормалния живот човек й отделял най-много внимание. Последната мисъл определя характера на тялото, което той ще заслужи в следващия си живот.

За каквото човек мисли, в това той се и превръща.

Свами ШИВАНАНДА

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Силата на мисълта и сърцето“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.