Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Заболявания

Заболявания » Храносмилателна система » Болести на устата

Афтите

Афтите не могат да бъдат причислени към най-опасните болестни изменения в човешкия организъм, но те са важен диагностичен белег за състоянието на имунната система. Локализацията им е основно по лигавиците на дихателната, храносмилателната и половата система. Афтите най-често възникват по стените на устната кухина и под езика. По форма те са окръглени, със зачервени ръбове и жълтеникаво до сивобелезникаво дъно с размери до няколко милиметра.

Теориите за произхода на афтозните язви са най-различни, като водеща се очертава вирусната. При болшинството от хората се установяват ,,херпесни вируси", дремещи в нервната система, като заразяването е далеч преди появата на язвичките. Всяко отслабване на имунитета активира вирусите - стрес, токсични отлагания в клетките заради неправилно хранене, професионални вредности, лошо измиване на плодовете и зеленчуците. Началното формиране на афтите започва с пареща болка в устата след прием на храни и напитки с кисел или лютив вкус. А при оглеждане на вътрешната част на бузите се забелязват по няколко язвички, а понякога и по долната част на езика.

Афтите създават проблеми не само при хранене, до тяхното зарастване те са входна врата за други бактериални и вирусни инфекции. Също така хроничната поява на ранички може да е сигнал за отклонения в други системи и органи - диабет, застой в работата на черния дроб и бъбреците, инфекция на синусите.

Локалното използване на противовъзпалителни средства временно отстранява афтите, а не се отстраняват главните причини за възникването им.Има огромен брой лекарствени и билкови разтвори, спрейове и таблетки за премахване на инфекция в устната кухина.
Главният въпрос при всеки боледуващ трябва да е насочен към това да бъдат открити първопричините за болестните изменения, а не само да се потискат симптомите.

Един компетентен лекар точно ще посочи дали афтозните изменения се дължат на моментна инфекция или на дълбоко скрита патология в тялото.Ирисовата компютърна диагностика изяснява миналите, настоящите и бъдещите отклонения при всеки човек, а от тук насетне лечебният план ще бъде в правилната насока.

Д-р Коста НИКОЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Болести на устата“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.