Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Психотерапия

Психотерапия » Енергиен вампиризъм

Една неподозирана форма на вампиризъм

Вече стана дума за Слънчевите и Лунни типове хора - това е най-важната енергийна основа на човека, която не зависи от зодиакалния знак. Сега нека поговорим за още един фундаментален пласт - стихиите. Те също са показател за вампиризъм, но са носители на донякъде мек оттенък и се ограничават с малки и избирателни отнемания на енергия.

Стихиите показват способностите за натрупване и изразходване на енергия, а корекцията се внася от духовния свят на човека. Тези, които нямат духовен свят, а такива са много, живеят в света на стихиите и затова могат да бъдат познати по тяхната поведенческа програма.

Стихиите или първоелементите, в които живее човекът, са

Огънят, Водата, Въздухът и Земята.

Тези четири елемента присъстват във всеки човек, но в някои има много огън, малко въздух и още по-малко земя и вода, и т. н.

Първият елемент е Стихията на Огъня. Това са хора, които са се родили под знака на Овена, Лъва и Стрелеца.

Вторият елемент е Стихията на Въздуха. Тук са Близнаците, Везните и Водолеят.

Третият елемент е Стихията на Земята: Телец, Дева и Козирог.

Четвъртият е Стихията на Водата: Рак, Скорпион и Риби.

Вампиричните качества на стихиите могат да се формулират накратко така:

огънят унищожава физически; земята стъпква в мръсотията; водата удавя в помията; въздухът разнася сплетните, след като ги е съчинил.

Ето някои характеристики на стихиите, в които ще познаете себе си или тези, с които общувате постоянно.

Огънят в природата се нуждае от постоянен контакт с въздуха. Именно въздухът го раздухва и разнася, като сам се сгрява. Гледайки играта на тези две стихии, ние изпитваме радост и удоволствие. В живота огънят постоянно ще търси и предизвиква въздуха за своето енергийно захранване. Но и на въздуха му е нужен огън, за да бъде лек и подвижен. По този начин, зареждайки се един друг, те създават великолепна хармонична двойка. Хубаво е, ако тя е основана на радостта от общуването, на творческия порив и на играта на въображението. Огънят е източник на любовта, а вятърът-въздух е радостта. Прониквайки един в друг, те активно въздействат на обкръжаващия свят.

Огънят може да сгрее водата и да я доведе до кипене. Именно в тази връзка се проявява антагонизмът: нетърпение, неразбиране и раздразнение. Водата гаси огъня, а той е неспособен да гори в нея. Но водата не може да живее без огъня, тъй като става хладна и се превръща в лед. На нея задължително й трябва топлината на огъня и изпълването й с въздух, за да може в дълбините й да се зароди животът. На водата е нужна земята, за да се натрупва и държи в определени рамки; за това тя й отдава своята енергия - влагата и силата си.

Земята се бои от огъня и въздуха; и двата елемента я изсушават, ето защо тя взима силата си от водата, за да може да плододава.

По този начин най-енергоотдаващите хора са родените в стихиите на огъня и водата.

Огънят тук има предимство. Водата, земята и въздухът искат да се погреят от този източник на топлина. Но ако няма хармонични точки на съприкосновение, те с грубост, хленч или хитрост измъкват енергията на огъня.

Огънят винаги отдава, но при условие, че има какво да дава. Пустата, жадна и злобна душа на човека-огън е винаги вампирична и носи много повече бедствия, страдания и болести на всеки, който се докосва до нея.

А на водата й е нужно само топлина и тогава тя щеотдаде своите сили на блажения въздух и на ненаситната земя.

В източните учения има и пети елемент - Ефирът. Именно той се счита за този невидим, фин и чист поток, който задвижва благите алхимични процеси при взаимодействието на плътните първоелементи-стихии помежду си. Ефирът представлява надсъщностни енергии, които могат да се разберат, включвайки само духовния план. Тези фини и чисти енергии оформят зона, наречена “дзен”. Към нея се отнасят зодиакалните знаци Стрелец, Козирог, Водолей и Риби. Те са родени в тази чиста среда, понеже в миналия си живот вече са достигнали това равнище.

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Енергиен вампиризъм“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

август 2023 септември 2023 Октомври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.