Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
Психотерапия

Психотерапия » Енергиен вампиризъм

Вампири в семейството

Сигурно най-голямото бедствие за хората е семейният вампиризъм. В повечето семейства има и донори, и вампири.

Първият показател за вампиризъм между съпрузите е ревността. Ревността не е любов, а начин на вампирите да държат жертвата си в постоянно енергийно /психично/ напрежение. Семейните драми, имайки за причина ревността, почти винаги довеждат до разпад на семейството. А докато са заедно, вампирът-съпруг/а/ чрез ревността си провокира донора-съпруг/а/ за своето енергийно зареждане. Много трудно е на един от съпрузите да живее в постоянно напрежение и доказателства за своята любов и преданост. Но дали любовта има нужда от доказателства? Когато двама души се обичат, те живеят като едно цяло; тяхната любов винаги се страхува да не обиди с нещо човека до себе си; нея не я мъчат съмнения във вярност. Лошото е, че днес се смята, че този, който ревнува, обича. Френският философ Рене Декарт е казал: “Ревността е един вид страх при желанието да се запази притежаването на някакво благо, считайки себе си за недостоен; затова човек е и подозрителен, и недоверчив.” На какво се дължи ревността? Когато търсим съпруг или съпруга, ние често се вглеждаме повече във външността и материалното положение на партньора. Това поражда мнима, “сляпа” любов, която ще се прояви като ревност, тоест като вампиризъм.

Като втори фактор на семейния вампиризъм се являват постоянните упреци и забележки на един от съпрузите, предизвикващи обида и раздразнение. Твърде често в семейните отношения като вампири се явяват тъщите и свекървите към съпрузите на своите деца.

Разбира се, снахите и зетьовете също могат да бъдат вампири.

Болните роднини в къщи или в болницата, дразнейки околните, поддържат своето съществуване. Бидейки на легло, понякога с години, те са принудени да изсмукват енергията на обкръжаващите. А това е показател, че те ще лежат още дълго време, че лекарствата и терапията няма да имат никакъв ефект. Те не желаят да оздравеят - по-добре им е някой да се грижи за тях.

Много и неочаквани прояви на енергиен вампиризъм съществуват в семейството.

Той се проявява, когато бащата или майката /или и двамата/ не желаят детето им да се омъжва или жени. Страхът да не останат сами на стари години ги тласка да поставят децата си в материална зависимост и с това често предизвикват раздразнение. Съществува един тип жена-чистница, която вдига скандал за една трохичка, изпусната на пода, или за вещ, оставена не на място.

Съществува още един вид семеен вампиризъм, който се заражда в съпружеските отношения скоро след сватбата или след раждането на първото дете. Това е особен вид психологическо състояние, което може да се изрази с една дума - неудовлетвореност. От него най-често страда жената. На работа или в къщи, неудовлетворена от своя съпруг, тя непрекъснато говори нещо лошо за него. Мъжът й, връщайки се от работа, среща хладна и бездушна жена, която няма желание да го прегърне и целуне. Между тях задължително ще възникне малък скандал или мълчаливо раздразнение.

Често енергийни вампири в семейството са бабите или дядовците.

Със своето постоянно опекунство, вмешател.ство в семейните дела, при възпитанието на внуците, те също предизвикват раздразнение и по този начин подхранват своята угасваща енергия.

Интересна подробност. Забелязано е, че при такива хора градините не дават добра реколта, всичко, което засяват, се ражда хилаво, дърветата не плододават. Не цъфтят и цветята в жилището на енергийните вампири, които не понасят грубите и замърсени енергии.

Семейните вампири живеят мъчително дълго, тровейки живота на своите домашни.

Като правило те надживяват своите донори. Ето защо добрите хора умират по-рано от лошите. Колко нещастни съдби, семейства и таланти са били обърнати в прах, защото коварството на вампирите не е било навреме разпознато и спряно

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Енергиен вампиризъм“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

август 2023 септември 2023 Октомври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.