Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако умеете да се вслушвате в себе си, никога няма да станете играчка в ръцете на съдбата.
Парацелз

Рубрики

Източна медицина

Източна медицина » Възможностите на човека

Да надскочиш себе си

Да, ние зависим от всичко, като се започне от времето и собствените гени и се свърши с последните събития в Югозападна Азия. Ала ние с голямо желание забравяме, или поне така ни е изгодно, че сумата от вътрешни сили на човека ПОНЕ е равна на сумата от силите, които въздействат отвън. Ако нещата стояха другояче, човечеството отдавна би престанало да съществува. Разбира се, има случаи и те съвсем не са малко, когато чуждите сили получават преобладаващо предимство: ту стихийно бедствие, ту транспортно задръстване, ту болест, ту неукротимо желание да изпушим цигара ни карат да се почувстваме абсолютно безпомощни.
Направете си сметка обаче, поне в мащаба на своя личен опит и живот: често ли са възниквали у вас моментите на ето такава пълна, съдбовна, робска зависимост от неуправляемите условия и обстоятелства? Не са ли по-постоянни периодите на относително благополучие и свобода, когато външните обстоятелства мълчаливо чакат своя час и когато именно излишъкът от свободните вътрешни сили търси и намира къде да бъде приложен? Неврофизиолозите са установили, че при обичайна работа на човешкия мозък неговият потенциал използва само 15-20 процента от възможното. Не си ли заслужава да се помисли за какво са тези 70-75 процента неизползвани нервни клетки във вашия мозък? Ами ако са само за това - да се скочи по-високо от себе си.

„Променете условията - ще се промени човекът.“ Да, възможно е. Но: „Променете човека – че се променят и условията“ – това е другата страна на медала, която според мен е по-интересна. Пък и зависи само от нас самите и от никой друг.

Д-р Владимир ЛЕВИ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Възможностите на човека“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Октомври 2023 ноевмври 2023 Декември 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.