Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Храна и хранене

Храната – светлина, изпратена от Бог

• Най-важната съставка на природните храни е праната – всеначалната космическа енергия

• Слънчевата храна храни не само физическото, но и останалите тела на човека

Храната, която всекидневно поглъщаме, зарежда организма ни не само с белтъчини, въглехидрати, мазнини, минерални вещества, витамини, микроелементи и пр. Тя има и една друга, далеч по-важна роля – да ни зарежда със светлина, със слънчева енергия.
Когато Творецът създаде мъжа и жената, той точно определи с какво да се хранят: „Давам ви всякаква трева, що дава семе, каквато има по цялата земя, и всяко дърво, чийто плод е дървесен и дава семе – това ще ви бъде за храна.“ /Битие 1:29/ Това са зърнените храни, зеленчуците и плодовете. Да си помислим само колко много слънчева светлина събират те и с колко енергия ни даряват, когато се храним с тях. Тази енергия не се усвоява само в стомаха, а преди всичко от белите дробове, сърцето и мозъка.

Именно в мозъка се извършва разграждането на частиците материя, при което се отделя енергия.

Излъчена в пространството като мисъл, тази енергия действа в цялата вселена, за нея прегради няма. Ето защо човек е отговорен не само за своите постъпки и дела, но и за своите мисли. Слънчевата храна отдава своята енергия в устата.

За да стане обаче това, тя трябва да бъде много добре сдъвкана, човек да гълта не каша, а слюнката си – останалото от живата храна е вече всмукано от нервите на езика, небцето, зъбите и венците. Оттам и йогийската мисъл, че храната трябва да се пие, а течностите – да се дъвчат. Всмуква се праната – всеначалната космическа енергия, която чрез природните храни - плодовете, зеленчуците, житните храни, ядките, меда - стига до нас в концентриран вид. Изкуствените храни, с които така се гордее съвременната цивилизация, съдържат какво ли не /в много случаи вредни за организма химически вещества/, но не и прана. Те са лишени от нея и тогава може да се запитаме: а каква енергия дава тази храна на нашия мозък, сърце, белите дробове?

Тя е лишена от светоносен заряд.

Откъде например ще го има бисквитата, майонезата, захарните изделия, белобрашнените продукти, консервите, хот-догът?

И накрая, светоносната енергия от природата храни не само физическото ни тяло, но и останалите тела на човека – етерното, астралното, менталното, и другите три висши тела, за които се говори в древните писания и за които свидетелстват древните мъдреци и съвременните учени.

След хранене, което трябва да става в обстановка на спокойствие, размисъл и благодарност към Бога, добре е човек да запази спокойствие и да направи няколко дихателни упражнения.Те ще помогнат за по-доброто разпределение на светоносната енергия до всяка клетка на организма. И вече е възможно да се започне всякаква работа без тежест в корема, прозявки и нужда от сън.

Повече, повече слънчева храна на нашата трапеза!

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Храна и хранене“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.