Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Ако спирате всеки път, когато ви обидят или оплюят, никога няма да стигнете до мястото, където трябва да отидете.
Тибор Фишър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За интелекта

За интелекта » Из научните лаборатории

Разумът на клетките

• Човек може да се научи да командва своите клетки

• Ролята на Съзнанието

В някои случаи лекарите, ползвайки се активно от медикаментите, недооценяват ролята на такъв фактор, като самостоятелността на живите клетки, когато за тяхното оздравяване, развитие и преустройство човек съумее да създаде съответни условия на външната среда. Тук се открива широко поле за изследвания.
Ако например се заемете без тренировка с гребане, след един час работа с веслата дланите ви ще се покрият с кървави мехури, защото клетките още не са се приспособили към новите условия на външната среда – постоянното триене на дървото на веслата. Но ако пристъпите към тези занятия постепенно и разумно, както трябва да се пристъпва в началото на заниманията с който и да е било вид спорт, след няколко дни на ръцете ви ще се появят твърди мазоли.

Разглеждал съм под микроскоп структурата на по-раншните и на новите клетки. Между тях няма нищо общо.

Кой или какво е командвало тази реконструкция, кой и къде е съставил нейния проект, кой е правил изчисленията на здравината, как се е осъществявало наблюдението, щото всички по-раншни клетки да започнат и да завършат едновременно своето преустройство, защо това преустройство не е обхванало кожата на цялата длан, а е завършило в основата на пръстите?
За голямо съжаление на всички тези въпроси, които изглеждат толкова прости, съвременната биология засега не е дала единен и окончателен отговор.
През вековете се е създало мнението, че човешкият мозък – най-сложното творение на природата, е апотеоз на нейната дейност и че той може да ръководи всяко преустройство на дейността на клетките, включително и това, за което говорих по-горе. Позволявам си да възразя: а не е ли способна клетката за САМОСТОЯТЕЛНИ ЛОГИЧЕСКИ ДЕЙСТВИЯ? С помощта на лекарства аз едва ли бих могъл да предизвикам толкова бързо мазоли на дланите си, и то на желаните места”
– така пише в своята проникновена книга “Активно дълголетие” академик Микулин.

Откъде обаче да е знаел той, че

за разума на клетките се говори по категоричен начин в различни философски системи на древна Индия хилядолетия преди това.

И не само в Индия, и не само в теоретичен план. Например индийските йоги след многогодишна тренировка се научават да контролират всяка една клетка на своето тяло и да й заповядат какво да върши в даден момент. Само един пример за демонстрация на тези възможности в наши дни: йогинът едновременно изстудява горната /тилната/ част на дланта до вкоченясване, посиняване и силно затопля дланта на същата ръка, лъхаща жар като след изгаряне.

Накратко, според древните философии

в основата на всичко стои Космическото Съзнание.

Това е най-универсалната енергия, която преминава от потенциално състояние в динамическо и поетапно се превръща в етер, въздух, огън, вода, земя и накрая “застива” в дадена материална форма – планети, звезди, галактики... Човешкият организъм е огледално копие на Вселената и причината за неговото създаване е същото това Космическо Съзнание, но вече във вид на човешко съзнание, което е главният диригент на живота. То се подразделя на съзнание на органите, а те на свой ред се делят на съзнание на клетките.

Таке че човек се състои от огромно количество “съзнания”, които по йерархична стълбица преминават в голямото съзнание. Например съзнанието на клетките на бъбреците влиза в съзнанието на бъбреците, а тяхното съзнание – в съзнанието на организма. При това по-голямото съзнание в тази йерархична стълбица ръководи по-малкото съзнание и го направлява.

Така че причината за образуването на човешкия организъм е Съзнанието. И естествено, работата с него е много по-важна, отколкото храненето, очистването и пр.
Да си спомним завета на Христа: “ Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда.” /Матея 6:33/

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Из научните лаборатории“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

август 2023 септември 2023 Октомври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.