Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Изкуството на щастието се крие в способността да намирате щастието в простите неща.
Хенри Уорд Бийчър

Рубрики

Масажи

Масажи Масажи

Курсове

Курсове Курсове
За духа и за душата

За духа и за душата » Духовни учения

Пророчествата в Библията

В Библията има повече от 1000 пророчества и затова Тя може с право да се нарече пророческа книга. Пророците са движени от Божие вдъхновение и са в пълна хармония с Божия закон и Словото на Иисуса. Осъждат греха и разкриват божествената, а не човешката мъдрост. И днес са възможни пророчества, защото пророчеството е дар на Светия Дух и то ще отмре, когато дойде “съвършеното знание”.

В началото нека да разгледаме някои от сбъднатите пророчества.

  • Пророчеството за гибелта на Вавилон. Той бил велик град и столица на Вавилонската империя, разположен на двата бряга на река Ефрат. Бил защитен от двойни стени и дълбоки ровове, пълни с вода. И ето пророк Исаия предсказва в 13:19: „И Вавилон, красота на царствата, гордост на халдейци, ще бъде съборен от Бога, както Содом и Гомора не ще се засели никога...“ И в 14:23 Бог казва чрез пророка за Вавилон, че „ще го измета с изтребителна метла“. Пророкът дори сочи името на разрушителя на великия град в 44:28: „Който казвам за Кира: той е Мой пастир, и той ще изпълни всичката Ми воля...“

Двеста години след това пророчество една нощ в 539 г. пр. Христа войските на Кир Велики отбили водите на Ефрат и превзели града. Вавилон по-късно запустява и наистина се изпълнява пророчеството.

  • Възвръщането на Иерусалим на Израeл. Иерусалим е древната столица на Израeл. 27 пъти е бил разрушаван и възстановяван. В Псалом 101:17 цар Давид пророкува: „Защото Господ ще съгради Сион /Иерусалим/ и ще се яви в славата Си.“ Иисус в Евангелие от Лука казва: „...а Иерусалим ще бъде тъпкан от езичници, докле се свършат времената на езичниците.“ /21:24/.

Историята започва през 1967 г. Насър, президент на Египет, организира военен съюз от арабски държави с цел унищожаване на Израел. Започва войната. Израелската авиация внезапно напада египетската и унищожава 309 самолета, преди да са излетели. Пламват боеве в самия Иерусалим. На седми юни израелската армия отблъсква неприятелските войски от старата си столица. По радиото тържествено се съобщава: „Храмът е наш.“
Цели 1900 години Иерусалим е бил недостъпен за евреите. Сега те се втурват към единствената запазена стена на храма и плачат от възторг.

  • Великият цар Навуходоносор сънува пророчески сън. Сънят и неговото тълкуване се разкриват в нощно видение на пророк Даниил. Царят в съня си е видял огромен истукан. Главата му била от чисто злато. Това е Вавилонското царство и е начало на „времената на езичниците“. Гърдите и сребърните ръце са Мидоперсия. Коремът и медните бедра са империята на Александър Велики. Железните колена са Римската империя, която се разделя на две като стъпалата на краката – Източна и Западна, и десетте пръста на краката са десетте държави, които се създават от империите. Краката са направени от желязо с глина. Никога не може да се слеят желязото и глината и това символизира вечното разделение между управници и народа. И наистина всичко се сбъдва, речено от Бог чрез пророк Даниил. Римската империя рухва и на нейно място се създават държавите Италия, Франция, Германия, Англия, Испания, Португалия, Австрия, България, Румъния и Сърбия.

И в бъдещето Даниил вижда един грамаден камък, без да е съборен от ръка, удря в нозете изтукана и той рухва и се превръща в прах, отнесен от вятъра. Това е второто пришествие на Христа и унищожението на земните царства, след което Христос ще основе хилядолетното Си царство.

  • Пророк Иезикиил в 47:8 пророкува: „И каза ми: тая вода тече към източната част на страната, ще излезе в равнината и ще се влее в морето; и водите му ще останат здрави.“ И още в 11 стих се казва, че „блатата му и локвите му, които ще останат здрави, ще бъдат оставени за сол.“

Днес виждаме изпълнението на това стародавно пророчество. В Мъртво или Солено море няма живот. Под Иерусалим и в околностите му има цяло езеро. Водите му са прелели и като рекичка вече текат към Мъртво море и изцеляват водите му и животът започва. Морето пресъхва и са се образували две части: едната по-бистра, а другата тъмна от сол.

Тимотей МИХАЙЛОВ

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Духовни учения“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 
Масажи в „Дар“
ИЗБЕРЕТЕ ТУК 

Календар

За постите

Септември 2023 октомври 2023 Ноевмври 2023
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.