Здравен център „Дар“

Здравен център „Дар“

Сайт за природолечение, духовно здраве и хармония

Начало

Здравословен живот

Здравословен живот » Опознай тялото си

Мярка за здраве

 * Всеки здрав човек се стреми по-скоро да създава, отколкото да руши

Очевидно се нуждаем от някакви параметри, за да можем да измерим здравето. Трябва да си отговорим на няколко въпроса. Например: ако лекуваме някого от астма и впоследствие той развие сърдечно заболяване, как можем да разберем дали новото му състояние е по-добро от предишното или по-лошо. Ако лекуваме пациент със сърдечни оплаквания и те се облекчат, но след известно време пациентът развие фобия или тревожност, може ли да се каже, че състоянието му като цяло се е подобрило?

Ще видим, че за да бъде успешно, лечението трябва да измества центъра на тежестта на увреждането към периферията /кожата/ и да запазва дълбоките нива на човека – умствено и емоционално – незасегнати.

И така, да се определи точната степен на здраве на отделния индивид е сложна задача, която изисква изследването на много показатели, преди да се даде точен отговор. Но като общо правило, приложимо в практиката, можем да кажем, че СТЕПЕНТА НА ТВОРЧЕСКА СВОБОДА е добър показател аз измерване на здравето.

Всеки, който в основни линии е здрав, се стреми по-скоро да създава, отколкото да руши. Под творчески способности аз разбирам всички действия, спомагащи за благоденствието на човека и заобикалящите го. Можем да преценим доколко един човек е болен по разрушителността на действията му спрямо него самия и другите.

Георгос ВИТУЛКАС

 

Изпрати на приятел

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Попитай „Дар“

Полетата, отбелязани с *, са задължителни за попълване.

Още статии от „Опознай тялото си“

Всички статии по темата

 

Новини

Работно време
на Здравен център „Дар“ 
Семинар
Привилегия ли е да си здрав? Мъдрост от древността. Древните знания - нов прочит. Изкуство и духовност. Как храната може да бъде лекарство? Лечебна енергия от Природата. 
Билки срещу COVID - 19
В Здравен център „Дар“ предлагаме билкови формули, синергични билкови продукти със запазената марка „Формула 1“, с мощно имуностимулиращо действие. 
Мануална терапия и хиропрактика
Цялостно лечение и профилактика при проблеми с опорно - двигателната и периферна нервна система. Лечение на дископатия, радикулити, ишиас, плексит и др. Наместване на изкълчени стави, сублуксации и лечение на навяхвания. 
Упражнения за здраве и самолечение
Упражнения за здраве и самолечение по авторската методика на холистичния лечител Дончо Кръстев - „Танцът на Спиралата“. 
Зала под наем
За йога, танци, семинари, лекции, курсове, презентации и др. 

Календар

За постите

Ноевмври 2023 декември 2023 Януари 2024
понеделниквторниксрядачетвъртъкпетъксъботанеделя
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
  • Няма данни за месеца.

За лунния календар

Издателство

book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover book-cover
Aдрес на Здравен център „Дар“: София 1000, ул. „Д-р Г. Вълкович“ 6, тел. 0897 067 670 и 0882 651 280, email: baho_db@abv.bg

© 2023 Здравен център „Дар“ Всички права запазени.

Този уеб сайт е създаден от Димо Димов (dimodi). Дизайн: Здравен център Дар.